Google vrea să aducă criptarea şi pe telefoanele mai ieftine şi vechi prin Adiantum

754 ori
<b>Google vrea să aducă criptarea şi pe telefoanele mai ieftine şi vechi prin Adiantum</b>În fiecare zi parcă mai apare un malware sau o problemă nouă cu securitatea pe Android, iar Google vine în întâmpinarea acestei probleme cu soluţia Adiantum. Până acum marele G impunea criptare de stocare de la Android 6.0

În fiecare zi parcă mai apare un malware sau o problemă nouă cu securitatea pe Android, iar Google vine în întâmpinarea acestei probleme cu soluţia Adiantum. Până acum marele G impunea criptare de stocare de la Android 6.0 incoace, dar a oferit excepţii pentru terminalele care nu puteau suporta criptografie accelerată hardware. Acum există o alternativă.

Telefoanele foarte ieftine, cele cu Android Go, cele vechi nu au parte de criptare hardware totuşi. Lentoarea lor la nivel de CPU e problema, pentru că nu sunt capabile să cripteze şi decripteze în mod viabil datele. Google oferă deci decriptare pe bază de software pe terminalele mai modeste. Adiantum poate fi folosit de producătorii de telefoane cu Android, dacă au procesoare ce suportă AES.

Google

Adiantum îi permite unui handset cu procesor ARM Cortex A7 să cripteze şi decripteze date de 5 ori mai rapid decât folosind soluţia AES-256-XTS. AES bate Adiantum pe terminalele cu procesoare ARM v8 sau x86, care ar folosi hardware-ul pentru accelerare. Sunt ţintite telefoanele cu procesor ARM Cotex A7, dar şi ceasuri şi televizoare, care nu au hardware special de criptare.

Cu AES acele device-uri s-ar mişca foarte greu şi ar fi lente. Începând cu Android Q, Adiantum va fi inclus în Android şi va deveni o cerinţă pe toate device-urile. Google a mai lansat soluţii ce protejează utilizatorul de hackuri în ultima săptămână, precum Password Checkup, extensie Chrome.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×