Microsoft prezintă viitoarea versiune de Fluent Design pentru Windows 10: butoane Back care se mută, itemuri mai mici pentru mouse/tastatură, adâncime a imaginii

2.556 ori
<b>Microsoft prezintă viitoarea versiune de Fluent Design pentru Windows 10: butoane Back care se mută, itemuri mai mici pentru mouse/tastatură, adâncime a imaginii</b>În vreme ce Google pregătește trecerea la Material Design 2 odată cu Android P, așa și Apple are ceva în plan pentru viitorul iOS 12. Totodată vor exista schimbări și pentru sistemul de operare Windows 10 de pe desktop care va primi Fluent Design

Aşa cum Google pregăteşte Material Design 2 pentru Android P,  Apple cine ştie ce găselniţă are pentru iOS 12, Microsoft ne pregăteşte cea mai nouă ediţie de Fluent Design pentru Windows 10. Vedeţi mai jos despre ce e vorba.

Windows 10 Fluent Design

Fluent Design vedea lumina zilei la Microsoft BUILD 2017 de fapt şi aducea în ecuaţie animaţii subtile pentru multiple aplicaţii şi zone din Windows. Primea şi extra transparenţă şi o abordare ceva mai 3D. Noua versiune de la BUILD 2018 primeşte tot modificări subtile, de fineţe. Microsoft foloseşte acum umbre în cadrul UI-ului cel nou, împreună cu meniuri contextuale modernizate şi butoane Back implementate tot mai des.

Windows 10 Fluent Design

Avem şi un colorit simplificat, focalizare pe meniuri atunci când se activează, sunet spaţial, scris de mână inline şi o navigare mai intuitivă. Dezvoltatorii third party au primit recomandarea de a trece la rândul lor la control Fluent pe viitor. Efectele de "umbră" din Windows 10 servesc pentru a crea extra adâncime experienţei, ca şi cum totul ar fi 3D pe ecran.

Windows 10 Fluent Design

Microsoft scoate în evidenţă şi utilizarea culorilor. Rezultatul este un UI mai arătos, iar MS a luat măsuri şi pentru experienţa touch. Multe elemente de control şi interacţiune din Universal Windows Apps cu Fluent Design sunt deja mari şi comode, optimizate pentru ecranele touch. Ele sunt totuşi cam prea mari pentru utilizatorii de mouse şi tastatură.

Acum totul include controale mai mici, mai compacte. Până şi amplasarea butonului Back din aplicaţiile Windows 10 a primit ceva modificări pentru a îl face mai uşor de găsit. Dezvoltatorii pot pune un buton Back în cadrul aplicaţiei sau în zona sa superioară, lucrurile nu sunt bătute în cuie. Acest Fluent Design e universal, ajungând pe PC-uri, telefoane, tablete, HoloLens, medii VR şi AR.

O altă noutate este "Command Bar Flyout", care afişează opţiuni şi tooluri în mod inline cu meniurile cu care lucraţi şi nu doar în zona superioară a ecranului. OneNote e prima aplicaţie cu Bar Flyout se pare. Meniuriele pop up au un strat extra de transparență şi elemente de control care se adaptează dinamic la ecran touch sau tastatură.

Dacă mă întrebaţi pe mine Microsoft pare mai mult să răspundă la doleanţele utilizatorilor şi să rezolve probleme, decât să vină cu ceva nou.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×