Microsoft oferă o actualizare pentru Windows 10 Mobile, care ar trebui să rezolve problemele cu bugul Spectre

2.115 ori
<b>Microsoft oferă o actualizare pentru Windows 10 Mobile, care ar trebui să rezolve problemele cu bugul Spectre</b>După ce a oferit o actualizare automată menită să rezolve problemele cu vulnerabilitățile Spectre și Meltdown pentru Windows 10, acum cei de la Microsoft se ocupă și de platforma mobilă. Astfel un update este distribuit în aceste momente către

Începutul de an a fost dominat de noi hack-uri, bug-uri şi vulnerabilităţi, în principal de cele ce au legătură cu procesoarele Intel. Recent am aflat că şi terminalele Apple sunt vulnerabile, iar acum Microsoft a început să ofere patch-uri pe device-urile sale, cel puţin cele cu Windows 10 Mobile.

În ultimele 24 de ore a început să fie oferită o actualizare pentru posesorii de modele Windows 10 Mobile, care include cam aceleaşi fix-uri ca şi patch-ul pentru utilizatorii de Windows pe desktop. Sunt acoperite vulnerabilităţi la nivel de Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Windows Graphics, Windows Kernel, Windows Subsystem for Linux şi Windows SMB Server.

Toate acestea servesc pentru a proteja terminalele de problemele cu Meltdown şi Spectre, care afectează device-uri cu procesoare Intel, ARM sau AMD. E drept că platforma mobilă Microsoft e în comă de ceva vreme, dar tot sunt câteva milioane sau măcar sute de mii de telefoane care nu au fost uitate. Cine încă mai foloseşte aşa ceva trebuie să intre în tabul Update and Security, din Settings.

Nu e clar ce se întâmplă cu posesorii de unităţi Windows Phone, dar probabil că aceia rămân în pom la capitolul actualizări de acest tip. Pentru cei care nu ştiu sigur ce sunt Spectre şi Meltdown, găsiţi aici un articol destul de competent. În mod inedit nu sunt afectate chip-urile Intel Itanium şi Atom produse înainte de 2013.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×