Microsoft brevetează o încuietoare magnetică pentru Surface Phone, cu pivot rotativ

984 ori
<b>Microsoft brevetează o încuietoare magnetică pentru Surface Phone, cu pivot rotativ</b>Un nou brevet Microsoft a apărut astăzi online, de această dată pentru un mecanism magnetic de închidere ce ar putea ajunge pe mult scăpatul Surface Phone sau acel terminal Andromeda despre care se tot vorbeşte. Cert e că va fi un terminal pliabil.

Un nou brevet Microsoft a apărut astăzi online, de această dată pentru un mecanism magnetic de închidere ce ar putea ajunge pe mult scăpatul Surface Phone sau acel terminal Andromeda despre care se tot vorbeşte. Cert e că va fi un terminal pliabil.

Cantitatea de brevete MS apărute în ultima vreme impresionează, majoritatea făcând aluzie la un device cu două ecrane şi cu pliabilitate. Cel mai nou document de genul face referire la un "Mecanism de blocare şi închidere magnetică a unui terminal electronic". Conceptul aminteşte de acea încuietoare magnetică de pe un laptop, care ţine cele două jumătăţi de device perfect închise.

Microsoft brevetează o încuietoare magnetică pentru Surface Phone, cu pivot rotativ

Ducând această idee pe un smartphone sau un terminal portabil de acest tip apare şi o problemă: câmpul magnetic puternic ar putea demagnetiza sau suprascrie cartelele magnetice. Ştiţi voi, cele pentru intrat la corporaţie, la hotel şi tot soiul de carduri şi abonamente electronice. Invenţia celor de la Microsoft are de-a face cu un magnet puternic pe un pivot cu arc de torsiune, care s-ar roti pe pivot, atunci când cele două jumătăţi sunt aduse aproape una de alta.

Microsoft brevetează o încuietoare magnetică pentru Surface Phone, cu pivot rotativ

Astfel se obţine o închidere etanşă a mecanismului, cu un câmp magnetic minim, în poziţia "deschis". Magnetul rotativ are şi avantajul că e mai stabil şi se poate roti în ambele direcţii, deci puteţi ţine terminalul închis atât în poziţia de "zero grade", dar şi când e deschis la 360 de grade şi ambele ecrane sunt îndreptate spre exterior. E interesant că am tot văzut mecanisme de închidere şi balamale pe terminalele Microsoft din brevete, deci e clar că ne apropiem de lansarea unui Surface Phone pliabil de acest tip.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×