Microsoft Windows 10 CShell şi interfaţa adaptivă asociată primesc un demo un telefon! (Video)

1.859 ori
<b>Microsoft Windows 10 CShell şi interfaţa adaptivă asociată primesc un demo un telefon! (Video)</b>În urmă cu doar câteva luni apăreau în mediul online și o serie de indicii potrivit cărora Microsoft lucrează la implementarea unei noi platforme numită Windows 10 CShell. Aceasta are rolul de a introduce o interfață adaptică ce va fi regăsită pe toate

Cu câteva luni în urma apăreau indicii că Microsoft lucrează la un nou Windows Shell, cunoscut drept "Composable Shell". Trece şi sub numele "CShell" şi are ca scop implementarea unei interfeţe adaptive şi scalabile pe toate tipurile de terminale. Ei bine, această platformă primeşte un demo mai jos.

Windows 10 CShell

Datorită lui Windows 10 CShell vom vedea noua interfaţa pe PC-uri, tablete, telefoane, ba chiar şi pe Xbox şi HoloLens. Motivul pentru care avem un demo e faptul că Microsoft a scăpat accidental un build pre-release al platformei sale. Pe viitor CShell va înlocui actualul Windows Shell în release-urile Windows 10. Are rolul de a scala în timp real interfaţa şi poate ajusta itemurile vizuale pentru orice tip de diagonală şi orientare.

Windows 10 CShell

CShell este un "shell" modularizat în sub-componente şi poate face trecerea între acele componente la nevoie, pentru o experienţă mai flexibilă. Mulţumită acestei tehnologii, Microsoft poate construi un singur shell şi o singură platformă, care trebuie doar re-scalată pe diferite terminale. Până acum Windows 10 în varianta desktop avea tile-uri mari şi meniuri contextuale, plus câteva opţiuni extra faţă de Windows 10 Mobile. Acum nu mai este cazul şi datorită lui CShell, iar aceeaşi experienţă a meniului Start ajunge şi pe PC şi pe telefon.

Windows 10 CShell

Asta înseamnă tile-uri mari, meniuri contextuale şi aceleaşi opţiuni din respectivele meniuri. Veţi putea şi să activaţi şi dezactivaţi tile-uri pentru anumite aplicaţii. Action Center-ul e identic pe PC şi telefon şi veţi vedea acelaşi design şi abordare a opţiunilor. Afişajul în landscape este acum unul universal, aplicabil şi pentru meniul Start şi pentru zona Apps.

CShell face îmbunătăţiri şi în zona de Continuum, cu un mod Windowed mai puternic şi posibilitatea de a rula multiple aplicaţii simultan. Avem în sfârşit şi Windows Snap şi Task View pe monitorul la care e conectat telefonul. Mai multe detalii găsiţi la sursă, cei care au realizat demo-ul, Windows Central.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×