Bluboo Picasso 4G: OS, UI aplicaţii cu Marshmallow şi interfaţă copilăroasă

1.068 ori
<b>Bluboo Picasso 4G: OS, UI aplicaţii cu Marshmallow şi interfaţă copilăroasă</b>Bluboo Picasso 4G nu are Android 7.0 Nougat la bord, dar măcar vine cu un Android 6.0 Marshmallow curat şi fără bloatware. Terminalul rulează această versiune cu un UI custom cam copilăros ce e drept, cel puţin la nivel de iconuri.

Bluboo Picasso 4G nu are Android 7.0 Nougat la bord, dar măcar vine cu un Android 6.0 Marshmallow curat şi fără bloatware. Terminalul rulează această versiune cu un UI custom cam copilăros ce e drept, cel puţin la nivel de iconuri.

Partea bună e că primim app drawer, iar în rest experienţa e aproape de cea stock. Asta înseamnă că avem un multitasking pe bază de carusel, zona dropdown include notificări şi Quick Settings, iar widget-urile sunt cele stock. Ţinând apăsat pe homescreen avem acces şi la zona de wallpaper-uri, teme, tranziţii şi o secţiune specială Weather.

Interfata grafica Bluboo Picasso 4G

Trebuie spus înainte să ne afundăm în zona Settings că terminalul nu are scanner de amprente, deci vă bazaţi doar pe PIN şi parole pentru autentificare. În Setări găsim funcţii legate de "Tap & Pay" cu ajutorul lui NFC, criptare, screen pinning şi recunoaştere a gesturilor. Astfel putem face dublu tap pe ecran pentru a îl activa/dezactiva şi desena litere/simboluri pentru a porni anumite aplicaţii.

Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla 24 de nume, ceea ce e excelent, mai ales că înseamnă că nu avem proleme cu bloatware-ul aici. Amintim dintre ele, pe lângă cele stock şi Beauty Snap, care adună laolaltă funcţii de machiaj digital, măşti şi chiar o opţiunea "Celebrity". Există şi un Ringtone Maker preinstalat, deşi aşa ceva nu mai e popular de cel puţin un deceniu.

Trebuie spus şi ca multe aplicaţii Google (inclusiv Gmail) lipsesc, deci va trebui să le instalaţi manual, dar nu e o problemă, deoarece avem Play Store. Mi se pare însă grav că apar uneori reclame introduse de Bluboo în interfaţă şi aplicaţii, ceea ce nu ar trebui să se întâmple pe un telefon, fie el şi ieftin.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×