Modelele iPhone din 2020 vor veni cu procesoare de 5 nm Apple Bionic, conform TSMC

959 ori
<b>Modelele iPhone din 2020 vor veni cu procesoare de 5 nm Apple Bionic, conform TSMC</b>Acum că au început să apară telefoane cu procesor Snapdragon 855 şi Exynos 9820, am început să vedem şi benchmark-uri ale versiunilor finale de CPU. Chiar dacă Qualcomm şi Samsung şi-au dat silinţa, le e destul de greu să îl întreacă pe Apple A12 chiar..

Acum că au început să apară telefoane cu procesor Snapdragon 855 şi Exynos 9820, am început să vedem şi benchmark-uri ale versiunilor finale de CPU. Chiar dacă Qualcomm şi Samsung şi-au dat silinţa, le e destul de greu să îl întreacă pe Apple A12 chiar şi acum. Apple se gândeşte totuşi la viitor şi pare să pregătească deja un CPU de 5 nm.

Surse apropiate de furnizorii şi partenerii Apple afirma că în 2020 vom vedea primele iPhone-uri cu procesoare pe arhitectură de 5 nm Apple Bionic la interior. Apple a fost primă cu procesor de 7 nm încă de anul trecut, urmat îndeaproape de Kirin 980 de la Huawei (premiera e disputata de ambele). Samsung se mulţumeşte cu un cip de 8 nm, Exynos 9820, iar Qualcomm are propriul procesor de 7 nm, Snapdragon 850.

În 2019 rămânem la 7 nm totuşi şi Apple A13 se va conforma, dar Apple A14 va trece la nivelul următor. Un raport al celor de la TSMC cu privire la tehnologiile viitorului, AI şi 5G face referire la planurile Apple. TSMC rămâne bătut în cuie ca partener al gigantului american şi e sigură că va primi comenzi pentru cipsetul de 5 nm din 2020.

Acel an e foarte important pentru Apple, fiind cel în care ar trebui să vedem şi primele iPhone-uri 5G. În aceeaşi ordine de idei, Apple ar vrea să îşi proiecteze singură cipurile modem pe viitor. Fiecare micşorare de CPU aduce şi consum mai scăzut, performanță crescută şi evident spaţiu mai puţin ocupat la interiorul telefonului. Ştiu că şi Qualcomm are deja un proiect de gen şi Huawei cu Kirin nu poate fi departe.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×