Apple Watch a salvat din nou viaţa cuiva, detectând probleme cardiace la timp

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.100 ori
<b>Apple Watch a salvat din nou viaţa cuiva, detectând probleme cardiace la timp</b>Apple Watch continuă să fie un purtabil foarte util şi salvator de vieţi se pare. Povestea unui utilizator Reddit pe numele său "ClockworkWXVII" a devenit virală, după ce un ceas Apple i-ar fi salvat viaţa. Avem detalii mai jos

Apple Watch continuă să fie un purtabil foarte util şi salvator de vieţi se pare. Povestea unui utilizator Reddit pe numele său "ClockworkWXVII" a devenit virală, după ce un ceas Apple i-ar fi salvat viaţa. Avem detalii mai jos.

Povestea acestui norocos începe astfel: stătea în pat, se uita la TV şi mânca o friptură, când deodată Apple Watch a început să ofere avertizări. Ceasul detectase neregularităţi ale bătăii inimii şi o creştere alarmantă a ritmului cardiac. Pasul următor a fost de a alerta serviciile de urgenţă, iar ambulanța l-a găsit pe acest bărbat în stare de şoc.

E vorba aici despre un Apple Watch 4, care vine cu funcţie EKG, capabilă să detecteze iregularităţile bătăii inimii şi orice e în neregulă cu pulsul sau ritmul cardiac. Ulterior bărbatul s-a trezit într-un pat de spital, diagnosticat cu tahicardie supraventriculară. Aceasta este o afectiune cardiacă, care implică semnale electrice eronate ale încăperilor superioare ale inimii, care cresc pulsul exagerat.

Este o afecţiune asimptomatică, până ce lucrurile devin grave, dar Apple Watch l-a prevenit din timp pe pacient. Anul trecut un Apple Watch a salvat viaţa unui bărbat, care suferea de ulcer rupt şi a alertat şi o tânără cu privire la o schimbare de ritm cardiac, ce a dus la descoperirea unei insuficienţe renale.

În aceste condiţii e doar o chestiune de timp până ce doctorii vor recomanda Apple Watch-urile ca dispozitiv salvator de vieţi. Vă reamintesc că avem funcţia EKG şi în România de câteva săptămâni.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×