Apple Watch a salvat din nou viaţa cuiva, detectând probleme cardiace la timp

1.263 ori
<b>Apple Watch a salvat din nou viaţa cuiva, detectând probleme cardiace la timp</b>Apple Watch continuă să fie un purtabil foarte util şi salvator de vieţi se pare. Povestea unui utilizator Reddit pe numele său "ClockworkWXVII" a devenit virală, după ce un ceas Apple i-ar fi salvat viaţa. Avem detalii mai jos

Apple Watch continuă să fie un purtabil foarte util şi salvator de vieţi se pare. Povestea unui utilizator Reddit pe numele său "ClockworkWXVII" a devenit virală, după ce un ceas Apple i-ar fi salvat viaţa. Avem detalii mai jos.

Povestea acestui norocos începe astfel: stătea în pat, se uita la TV şi mânca o friptură, când deodată Apple Watch a început să ofere avertizări. Ceasul detectase neregularităţi ale bătăii inimii şi o creştere alarmantă a ritmului cardiac. Pasul următor a fost de a alerta serviciile de urgenţă, iar ambulanța l-a găsit pe acest bărbat în stare de şoc.

E vorba aici despre un Apple Watch 4, care vine cu funcţie EKG, capabilă să detecteze iregularităţile bătăii inimii şi orice e în neregulă cu pulsul sau ritmul cardiac. Ulterior bărbatul s-a trezit într-un pat de spital, diagnosticat cu tahicardie supraventriculară. Aceasta este o afectiune cardiacă, care implică semnale electrice eronate ale încăperilor superioare ale inimii, care cresc pulsul exagerat.

Este o afecţiune asimptomatică, până ce lucrurile devin grave, dar Apple Watch l-a prevenit din timp pe pacient. Anul trecut un Apple Watch a salvat viaţa unui bărbat, care suferea de ulcer rupt şi a alertat şi o tânără cu privire la o schimbare de ritm cardiac, ce a dus la descoperirea unei insuficienţe renale.

În aceste condiţii e doar o chestiune de timp până ce doctorii vor recomanda Apple Watch-urile ca dispozitiv salvator de vieţi. Vă reamintesc că avem funcţia EKG şi în România de câteva săptămâni.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×