Zvon: Șeful de design pentru procesoare de iPad și iPhone ar fi părăsit Apple

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.141 ori
<b>Zvon: Șeful de design pentru procesoare de iPad și iPhone ar fi părăsit Apple</b>Probabil știți deja că Apple își proiectează singură procesoarele și trimite apoi schițele spre TSMC pentru producție. În spatele designului de cipuri se află un om inspirat, pe numele sau Gerard Williams III. Ei bine, surse apropiate de Apple afirmă că..

Probabil știți deja că Apple își proiectează singură procesoarele și trimite apoi schițele spre TSMC pentru producție. În spatele designului de cipuri se află un om inspirat, pe numele sau Gerard Williams III. Ei bine, surse apropiate de Apple afirmă că el ar fi părăsit compania.

Gerard s-a aflat la cârma segmentului de cipuri de la procesorul Apple A7 încoace, iar acum ne pregătim de A13. CNET scrie că Williams a părăsit Apple luna trecută, deși profilul său de Linkedin încă arată că lucrează la Apple. Timp de 12 ani acest inginer/designer a fost angajatul ARM, firma care face design-urile de procesoare, Apple la rându-i își bazează cipseturile pe o astfel de structură.

Gerard Williams III

A făcut trecerea la Apple în 2010, cu titlul de Senior Director in Platform Architecture, fiind de asemenea arhitect șef pentru dezvoltarea de CPU și GPU. A contribuit esențial la procesoarele Apple A7, A8, A9, A10, A11 și A12, care au fost etalon de performanță la debut. Apple A7 a debutat pe iPhone 5s în 2013, inaugurând procesoarele 64 bit pe mobil.

Ultimul sau proiect a fost Apple A12X, puternicul procesor de pe iPad Pro (2018). Apple se pregătește de o tranziție majoră, zvonurile afirmând că va renunță la procesoare Intel de pe Mac-uri și MacBook-uri în favoarea unor CPU-uri proprii. Asta se va întâmplă din 2020, evident dacă este găsit și omul potrivit pentru proiect.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×