Noul CEO Vodafone Group pregătește concedieri masive, inclusiv în România; Angajații vor fi înlocuiți de roboți

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 2.326 ori
<b>Noul CEO Vodafone Group pregătește concedieri masive, inclusiv în România; Angajații vor fi înlocuiți de roboți</b>Chiar la început de săptămână avem vești despre planurile luate în calcul de viitorul CEO al Vodafone Group. Acesta plănuiește vânzarea unui număr consistent de turnuri GSM de pe plan european, asta cu scopul de a acoperi o parte din datoria

Cu o lună înainte de preluarea postului de CEO al Vodafone Group, Nick Read face la început de săptămână câteva declarații despre planurile pe care le are pentru viitorul apropiat. Aflăm pe această cale faptul că înlocuitorul lui Vittorio Colao are în plan vânzarea unui număr considerabil de turnuri GSM deținute de companie pe plan european, vânzare ce va fi realizată cu scopul de a se reduce din datoria de 31 miliarde dolari avută.

Suntem informați că la ora actuală firma ce activează în telecom are 110.000 asemenea turnuri pe plan european evaluate la 12 miliarde de dolari, 55.000 dintre acestea fiind controlate în mod direct. Aceasta este doar una dintre măsurile pe care Nick Read le ia în calcul pentru reducerea sumelor împrumutate, pe listă fiind menționate și concedieri masive.

Astfel, se dorește ca în perioada următoare un număr de 1700 angajați să fie concediați din centrele de servicii situate în Egipt, India, dar și în România. Concedierile de față reprezintă 8% din forța de muncă în acest segment de business și potrivit detaliilor dezvăluite, aceste tăieri fac parte dintr-un plan mai amplu de reducere a costurilor de 8 miliarde euro și totodată de înlocuire a angajaților cu roboți.

Detalii mai concrete vor sosi în noiembrie atunci când noul CEO Nick Read va prezenta planul strategic pentru viitor. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×