Noul procesor Qualcomm Snapdragon 1000 (SD8180) destinat PC-urilor Windows on ARM va avea 8 miliarde de tranzistori

1.838 ori
<b>Noul procesor Qualcomm Snapdragon 1000 (SD8180) destinat PC-urilor Windows on ARM va avea 8 miliarde de tranzistori</b>Astăzi pe seama unui leak venit din partea lui Roland Quandt reușim să aflăm câteva detalii despre viitorul procesor pregătit de către Qualcomm pentru PC-urile Windows conectate și anume Snadpragon 1000. Potrivit acestor informații se pare că

În vreme ce așteptăm detalii despre noul procesor Snapdragon 855 destinat smartphone-urilor, iată că pe web ajung în schimb informații despre soluția high-end Snapdragon 1000 ce va ajunge pe laptop-uri Windows conectate. Acest cipset este cunoscut și sub denumirea de Snapdragon 8180, purtând numele de cod "Project Poipu" la nivel intern după cum ne dezvăluie astăzi nimeni altul decât Roland Quandt.

Qualcomm

Acesta mai afirmă și faptul că procesorul va avea mai mult de 8 miliarde de tranzistori, fapt ce reprezintă o adevărată reușită pentru compania americană care pe această cale confirmă că este pregătită de lupta cu rivalii de pe această piață. Pentru a vă da seama de reușita din cazul de față, aflați că Snapdragon 835 are 3 miliarde de tranzistori, în vreme ce noul Apple A12 Bionic are 6.9 miliarde de tranzistori.

Noua soluție va fi dezvoltată pe seama procesului de 7nm TSMC și va măsura 20 x 15 mm. Aparent, performanța oferită de Snapdragon 1000 va fi similară cu variantele "U" ale procesoarelor Core i3, Core i5, respectiv Core i7. Se așteaptă ca cipsetul de față să aibă un impact semnificativ asupra proiectului Windows on ARM ce are un viitor destul de roz.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×