Apar noi informații despre Snapdragon 1000, procesorul destinat utilizării pe laptop-uri Windows on ARM

1.682 ori
<b>Apar noi informații despre Snapdragon 1000, procesorul destinat utilizării pe laptop-uri Windows on ARM</b>O veste pe care o aflam cu ceva timp în urmă era și aceea că Qualcomm lucrează la un procesor destinat produselor din zona laptop, soluție cunoscută sub denumirea de Snapdragon 1000. Astăzi noi detalii referitoare la acest cipset ies la

Chiar în prima zi a lunii iunie am aflat că cei de la Qualcomm pregătesc noi procesoare pentru laptop-urile Windows on ARM ale viitorului, fiind menționate la acea vreme modelele Snapdragon 800 și Snapdragon 1000. Despre această din urmă soluție aflăm noi detalii astăzi, moment în care apar în mediul online informații referitoare la performanța oferită și la tehnologia din spatele dezvoltării procesorului.

Ei bine, se menționează în cazul de față faptul că Snapdragon 1000 ar fi un procesor de laptop la fel de puternic precum cele din seriile Y și U a celor de la Intel. Noua soluție va avea un consum total de 12W, urmând a debuta pe o gamă largă de dispozitive, de la ultrabook-uri și chiar tablete la un moment dat. 

Suntem informați că platforma de test SD1000 sosește echipată cu 16 GB RAM LPDDR4X și cu două memorii de stocare flash a câte 128 GB. Cipsetul ar avea dimensiunea de 12x12 mm și din datele dezvăluite astăzi, vorbim despre o soluție dezvoltată pe seama procesului TSMC de 7nm și care va oferi nuclee Cortex-A76. Primește și conectivitate Wi-Fi 802.11ad, gigabit LTE și la nivel de performanță se ajunge la nivelul procesoarelor Intel Skylake U din 2017.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×