OmniVision lansează un senzor foto pentru smartphone-uri ce suporta captura video 4K la 60 FPS

812 ori
<b>OmniVision lansează un senzor foto pentru smartphone-uri ce suporta captura video 4K la 60 FPS</b>Pe l&acirc;ngă senzorii foto Sony, Samsung şi Toshiba şi cei OmniVision sunt destul de populari pe telefoanele mobile şi regăsim c&acirc;ţiva senzori de acest tip &icirc;n special pe telefoanele cu branding autohton. Azi aflăm că OmniVision a...

Pe lângă senzorii foto Sony, Samsung şi Toshiba şi cei OmniVision sunt destul de populari pe telefoanele mobile şi regăsim câţiva senzori de acest tip în special pe telefoanele cu branding autohton. Azi aflăm că OmniVision a lansat un nou senzor de 16 megapixeli, cu capacitate de captură video high end.

E vorba despre OmniVision OV16860, care măsoară 1/2.4 inch, fiind deci un senzor destul de mare. Componenta măsoară 10.5 x 10.5 mm şi are o înălţime de 5.8 mm, fiind deci ideala pentru majoritatea terminalelor mobile. Mărimea pixelilor este de 1.3 microni şi noul model oferă suport pentru phase detection autofocus, HDR şi captura video slow motion.

Totuşi cea mai interesantă funcţie a acestui senzor OmniVision este posibilitatea de a filma în 4K la 60 FPS. Ştiam că şi procesorul Qualcomm Snapdragon 820 oferă suport pentru captură de acest tip, în tandem cu un modul potrivit de cameră. Dacă vreţi context, trebuie să aflaţi că OmniVision are o cotă de piaţă de 16% în zona camerelor de smartphone, cu 1% mai mult decât Samsung, dar clar sub Sony (40%).

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×