Probleme în tranzacţia Samsung - Harman; Acţionarii Harman pornesc un proces pentru a opri achiziţia

1.627 ori
<b>Probleme în tranzacţia Samsung - Harman; Acţionarii Harman pornesc un proces pentru a opri achiziţia</b>Cu toate că achiziția lui Harman Kardon părea aproape finalizată, se pare că unii acționari ai companiei axate pe acustică se opun acestei tranzacții. Aceștia au trecut chiar la pasul următor și au intentat un proces prin care se declară complet împotriva

Modificând puţin un proverb blasfemic (până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii), aş spune că până la CEO te mănâncă acţionarii. Fix acţionarii sunt problema în cazul tranzacţiei Samsung - Harman, care ar fi fost pusă în standby de un proces intentat de aceştia. Nu e prima oara cand apar probleme.  

Aflam spre finalul anului trecut ca Samsung e gata să plătească 8 miliarde de dolari pentru a achiziţiona Harman International, la pachet cu tehnologiile şi brandurile sale de acustică, dar şi produsele sale auto. Ei bine, 2017 începe prost pentru ambele companii , acţionarii Harman pornind un proces contra CEO-ului companiei şi a comitetului de conducere şi opunându-se înţelegerii cu Sammy.

Documentele oficiale depuse la un tribunal din Delaware afirmă că Dinesh Paliwal, CEO Harman nu a acţionat cu bună credinţă şi a vândut compania la un preţ prea mic. În plus, acţionarii favorizează vânzarea către alte firme interesate şi nu Samsung. Înţelegerea se poate finaliza doar dacă mai bine de 50% dintre acţionari sunt de acord. Cei care au pornit procesul sunt o parte minoritară din total, dar i-ar putea convinge şi pe alţii.

Poate de aceea a şi anunţat Samsung că nu va avea acustică Harman Kardon pe Galaxy S8...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×