Acţionarii Harman aprobă vânzarea către Samsung pentru suma de 8 miliarde de dolari

2.372 ori
<b>Acţionarii Harman aprobă vânzarea către Samsung pentru suma de 8 miliarde de dolari</b>Luna noiembrie a anului trecut ne aducea și primele vești referitoare la dorința sud-coreenilor de la Samsung de a achiziționa compania Harman. Ulterior, descopeream că înțelegerea nu mergea chiar bine, asta pentru o firmă de investiții

Samsung anunţa în luna noiembrie a anului trecut faptul că va cumpăra Harman, un nume mare în zona produselor acustice şi auto, dar finalizarea înţelegerii avea să dureze luni bune. În decembrie apăreau şi beţe în roate, o firmă de investiţii blocând tranzacţia. Azi aflăm totuşi că acţionarii Harman au aprobat vânzarea companiei.

Samsung e gata să plătească 8 miliarde de dolari pentru aceasta achiziţie, primind acces la produsele auto Harman, dar şi la brandurile premium audio, precum Harmann Kardon, JBL sau Bang & Olufsen. Din totalul de acţiuni de 69.8883.605, 49.460.322 aduceau şi drept de vot la achiziţie. La finalul votului deţinătorii a 46 de milioane de acţiuni au votat pentru şi 2 milioane contra, cu 431.000 de abţineri.

A fost nevoie de vot după ce unii dintre acţionarii Harman au pornit un proces contra tranzacţiei, afirmând că Harman ignorase licitaţii cu sume mai mari în favoarea Samsung. Ințelegerea ar trebuie să fie gata în condiţii ideale până în trimestrul 3, după aprobările antitrust aferente. Dacă se finalizează, aceasta va fi cea mai mare achiziţie internaţională realizată de o firmă coreană din istorie.

Sunt încă aşteptate aprobări în SUA, UE, China şi Coreea. Cu puţin noroc abia la IFA 2017 am putea vedea tablete şi telefoane cu acustică Harman Kardon. Mai probabil la anul totuşi.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×