Problema de securitate la Facebook: 6 milioane de adrese email și numere de telefon expuse

1.340 ori
<b>Problema de securitate la Facebook: 6 milioane de adrese email și numere de telefon expuse</b>Facebook are probleme de securitate, se pare, recunoscând recent că există posibilitatea ca nu mai puțin de 6 milioane de adrese email și numere de telefon ale utilizatorilor săi să fi fost expuse. &nbsp; Gigantul rețelelor de socializare a...

Facebook are probleme de securitate, se pare, recunoscând recent că există posibilitatea ca nu mai puțin de 6 milioane de adrese email și numere de telefon ale utilizatorilor săi să fi fost expuse.

Gigantul rețelelor de socializare a început deja să trimită mesaje în care își cere scuze. Mai grav e faptul că nu e vorba de un hacking, de Anonymous sau de guvernul chinez, ci pur și simplu de un bug al funcției de download din Facebook Timeline. Aceasta permitea utilizatorului să își descarce întreg timeline-ul, dar cumva s-a ajuns la descărcarea adreselor de email și numerelor de telefon ale listei de contacte pentru utilizatorul respectiv.

Facebook afirmă că deja a pus în aplicare un patch și că va anunța guvernele din SUA, Canada și Europa cu privire la problemă. Nu e grav neapărat că un utilizator are o listă cu mii de contacte, ci mai degrabă faptul că terțe părți (rețele de spam, firme modalități de promovare ilicită) ar putea pune mâna pe liste pentru a promova diferite produse sau răspândi malware.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×