Samsung ar putea să îşi mute sediul din Londra din cauza lui Brexit

1.649 ori
<b>Samsung ar putea să îşi mute sediul din Londra din cauza lui Brexit</b>În această săptămână s-a discutat foarte mult despre Brexit, iar acum s-a și concretizat votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Această decizie are urmări negative nu doar de ordin economic și politic, dar și pe partea de tehnologie

Toată săptămâna s-a discutat numai despre Brexit şi iată că azi s-a concretizat votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, având consecinţe în multiple domenii, inclusiv cel tech. Astfel, aflăm că Samsung ia în calcul mutarea sediului său din Londra, din cauza acestei situaţii.

Astfel, Samsung ar putea să îşi mute cartierul general în altă ţară din UE, precum Germania sau Franța de exemplu. Compania sud coreeană a pierdut din popularitate pe continent, având o cotă de 21% din toate vânzările de mobile în 2013, pentru ca acum să ajungă la 12.8%. Între timp Samsung şi-a închis şi businessul de camere foto şi video din UK şi a luat bizara decizie de a nu lansa oficial Galaxy Note 5 în Europa anul trecut.

Odată cu ieşirea UK din UE e posibil să fie practicate şi taxe extra pentru produsele high tech ce ajung în Marea Britanie via UE. Multe alte companii ar putea urma exemplul Samsung şi având în vedere instabilitatea zonei chiar şi Google ar putea renunţa la sediul său din Irlanda. Un lucru e sigur: vom avea mereu Nokia în Europa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×