Samsung, Google, HTC şi Sony înfiinţează o alianţă numită GVRA, axată pe dezvoltarea de tehnologie/aplicaţii VR

1.197 ori
<b>Samsung, Google, HTC şi Sony înfiinţează o alianţă numită GVRA, axată pe dezvoltarea de tehnologie/aplicaţii VR</b>La ordinea zilei pare a se afla astăzi termenul de realitate virtuală. Astfel, după ce aflam că Microsoft a primi aprobarea pentru utilizare guvernamentală în China, iar acum aflăm că s-a mai creat o alianță ce are ca scop extinderea numărului de aplicați

De fiecare dată când o tehnologie creşte şi ajunge în mainstream, ea necesita şi o organizaţie pentru a uniformiza mai bine brevetele si produsele legate de acea inovaţie. Astfel, Sony, Samsung, HTC şi Google au înfiinţat o alianţă ce are legătură cu realitatea virtuală şi e cunoscută ca GVRA.

HTC are deja celebrul headset Vive, bine primit de public, în vreme ce Samsung are Gear VR, Google a intrat pe piaţa relativ recent cu Daydream, iar Sony propune PlayStation VR ca alternativă. Scopul alianţei este de a promova şi dezvolta realitatea virtuală ca nişa tehnologică. Organizaţia este una non profit şi are ca scop cercetarea şi partajarea celor mai noi tehnologii şi practici din industrie. Cele 4 firme doresc şi să crească adopţia tehnologiei VR la nivel global şi să acţioneze atât în beneficiul utilizatorilor, cât şi al autorităţilor de reglementare şi segmentelor de divertisment ce pot folosi VR.

Realitatea virtuală poate îmbunătăţi şi segmente ca educaţie, sănătate şi aparent va "contribui şi la economia globală", conform manifestului oficial al GVRA. Deocamdată platformele sunt variate şi nu există standarde comune clar definite, cerinţe minime sau specificaţii clare pentru headseturi VR. Poate că această organizaţie va duce la o unificare de acest tip si la disparitia discrepantelor intre experientele pe headseturile de mobil si cele de PC sau consola sa zicem.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×