Samsung Group e în criză după arestarea şefului său cel mare, Lee Jae-Yong

2.069 ori
<b>Samsung Group e în criză după arestarea şefului său cel mare, Lee Jae-Yong</b>Întregul conglomerat Samsung este într-un soi de criză în aceste zile și asta pentru că șeful său cel mare și anume Lee Jae-yong a fost arestat. S-a ajuns astfel la o situație fără precedent în istoria firmei sud-coreene, totul având de-a face cu

E una să îţi pierzi liderul ca mare firmă în urma unui deces sau în urma unei demisii şi total altceva să îl ai arestat. Asta a păţit uriaşul conglomerat Samsung Group, când Lee Jae-yong a fost arestat, ducând la o criză managerială serioasă.

Atsfel a debutat cea mai mare criză la nivel corporate din istoria de 79 de ani a firmei şi au fost blocate toate planurile de restructurare. Lee a fost arestat după acuzaţii de mită şi corupţie, legate de scandalul deja existent care o implică pe preşedinta statului sud coreean, Park Geun-hye. Vă reamintesc că proteste cu milioane de persoane în stradă au loc de luni bune din cauza acuzaţiilor aduse doamnei preşedinte.

Între timp aflăm că şeful Samsung ar fi plătit aproximativ 40 de milioane de dolari mită către mâna dreaptă a preşedintei pentru a asigura ascensiunea şi succesul Samsung pe plan local. Lee evitase arestul luna trecută, scăpând de el la tribunal, Investigaţii ulterioare au scos la iveală noi dovezi totuşi. Acesta e primul oficial de vârf Samsung care a fost vreodată arestat, iar decizia a afectat întreaga economie a statului.

Samsung Group generează o cincime din produsul intern brut al acestei ţări. Deocamdată fiecare CEO al fiecărei companii înglobate în Samsung Group rămâne pe poziţii, fără un "cap" clar definit deasupra lor. Cu scandalul Note 7 de toamna trecută şi cu această arestare, Samsung e în cea mai gravă criză de imagine și conducere din istorie. Să sperăm că asta nu le va afecta inspiraţia de a crea produse inovatoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×