Allview lansează Siebo Smart Home, un sistem pentru casa inteligentă ce include senzori, o oglindă smart şi o cameră drept unitate centrală

2.099 ori
<b>Allview lansează Siebo Smart Home, un sistem pentru casa inteligentă ce include senzori, o oglindă smart şi o cameră drept unitate centrală</b>Conceptul de Smart Home este acoperit acum și de către Allview odată cu lansarea sistemului Siebo Smart Home pentru locuința smart ce include o serie de produse foarte interesante precum o oglindă smart conectată la cântar, o cameră video de supraveghere

Ieri seară în cadrul unui eveniment oficial Allview a lansat soluţia sa Smart Home, numită Siebo şi care include sub acest brand câteva aparate ce au rolul de a ne face viaţa mai uşoară. De la prize inteligente, la camere de supraveghere şi de la încuietori la oglinzi smart, lineup-ul de produse Siebo acoperă toată casa.

Oglinda smart

Prezentarea a fost realizată la clubul Centru din Bucureşti, unde am avut şi o trupă de improvizaţie, care a început să pună în scenă un moment umoristic bazat pe gadgeturile prezentate. Am avut şi un discurs din partea lui Lucian Peticilă, General Manager Visual Fan, compania care deţine brandul Allview şi apoi a urmat prezentarea sistemului Siebo, cu accent pe oglinda smart.

Siebo Smart Home by Allview foloseşte tehnologia wireless pentru a interconecta aparate într-un sistem de tip Internet of Things. Cel mai sigur limbaj Internet of Things, ZigBee e folosit aici, cu protecţie la nivelul celei a serviciilor bancare. Ciprian Cucu, sales manager Allview ne-a oferit un demo, controlând oglinda smart de 23 inch prin atingere şi aflând încă de dimineaţă care mai sunt veştile, cum e vremea şi dacă soţia a lăsat vreo notiţă pe oglindă înainte să plece la muncă.

Am văzut şi cafetiera smart în acţiune, făcând cafeaua în vreme ce utilizatorul e în baie, apoi am descoperit şi senzorii şi dispozitivele care controlează lumina artificială şi naturală, umiditatea, temperatura şi multe altele. Senzorii şi gadgeturile din gama Siebo SmartCam au şi rol de securitate, putând porni luminile sau televizorul pentru a simula o casa locuită şi a descuraja hoţii când sunteţi plecaţi în vacanţă.

Siebo Smart Cam

Personal mi s-a părut că oglinda smart e cel mai interesant produs din gama Siebo, ea punând la bătaie un ecran de 23 inch, o cameră integrată de 8 megapixeli din ce am înţeles şi o variantă personalizată de Android. Se conectează şi la un cântar smart, va ajuta să fiţi la zi cu dietă şi pe domnişoare le ajuta cu machiajul. Evident vă luaţi şi ştirile şi actualizările de social networking de pe această suprafaţă lucioasă din baie. Ea vine cu suport pentru atingeri în 10 puncte, WiFi, rezistenta la apă, Bluetooth, indicator de sănătate şi panou de control smart home. Are şi un senzor special care indică hidratarea pielii.

Preţul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 lei şi poate ajunge până la 6000 de lei, în funcţie de numărul de senzori şi aparate achiziţionate. La început produsele vor fi disponibile prin Allview.ro, iar ulterior vor ajunge şi la Altex, Media Galaxy şi eMAG.ro. Allview şi-a anunţat intenţia de a lansa în prima fază senzorii, în special cei de gaz şi fum, care pot salva vieţi, dar şi senzorul multifuncţional de mişcare, temperatură, umiditate şi luminozitate plus cel IR care controlează aparatele cu telecomanda din casă.

Smart Mirror

Există şi o aplicaţie dedicată Siebo Home, cu care veţi putea controla toate dispozitivele din sistem direct de pe smartphone şi veţi putea preseta şi multiple scenarii, pe ideea clasică de programare "dacă/atunci". Ca o mică menţiune legată de eveniment, am avut senzaţia că unul din oficialii Allview încerca să comunice cu un asistent virtual, ceva numit "Ephie", sau "Elphie", numele său fiind rostit de câteva ori, deci e posibil să ni se pregătească şi aşa ceva de la Allview pe viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×