Sailfish OS ajunge și pe Gemini PDA; Versiunea finală va fi distribuită în decembrie

Autor:  | Publicat în:  Jolla 564 ori
<b>Sailfish OS ajunge și pe Gemini PDA; Versiunea finală va fi distribuită în decembrie</b>Printre sistemele de operare ale trecutului îl avem și pe Sailfish OS, un titlu care nu pare a intra prea curând în istorie pentru că dezvoltatorii trag cu dinții de menținerea sa pe piață. Se încearcă tot soiul de modalități prin care să fie

Începutul acestui an ne-a adus și o lansare neașteptată în cadrul CES 2018, cea a unui PDA modern numit Planet Computer Gemini PDA care se lăuda cu tastatură fizică qwerty și cu un ecran Full HD+ cu diagonală de 5.99 inch. Are și procesor deca-core MediaTek, variante Wi-Fi Only și 4G, iar ca memorie pune la dispoziția utilizatorului 4 GB RAM, 64 GB de stocare flash și un slot pentru carduri microSD. 

Revenim astăzi asupra acestui dispozitiv ca urmare a anunțului făcut de către compania producătoare, Planet Computer. Aceștia anunță astăzi parteneriatul încheiat cu finlandezii de la Jolla pentru aducerea lui Sailfish OS pe acest PDA. Momentan există o versiune de test disponibilă gratuită numită Community Edition pe care doritorii o pot încerca.

Software-ul duce însă lipsă de funcționalități precum update-uri software sau suport pentru instalarea de aplicații Android, dar aparent aceste elemente se vor regăsi în varianta finală numită Sailfish X for Gemini PDA. La fel ca în cazul OS-ului sosit pe Xperia X vara trecută, utilizatorii de Gemini PDA vor avea de plătit cel puțin 50 euro pentru achiziția lui Sailfish OS. 

Aparent, cei de la Planet Computers doresc ca Gemini PDA să ruleze diferite sistem de opeare, inclusiv pe cele bazate pe Linux. În momentul de față este primul device de genul care oferă boot pentru 3 OS-uri: Android, Debian GNU/Linux și Sailfish. 


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×