Sailfish OS ajunge și pe Gemini PDA; Versiunea finală va fi distribuită în decembrie

Autor:  | Publicat în:  Jolla 609 ori
<b>Sailfish OS ajunge și pe Gemini PDA; Versiunea finală va fi distribuită în decembrie</b>Printre sistemele de operare ale trecutului îl avem și pe Sailfish OS, un titlu care nu pare a intra prea curând în istorie pentru că dezvoltatorii trag cu dinții de menținerea sa pe piață. Se încearcă tot soiul de modalități prin care să fie

Începutul acestui an ne-a adus și o lansare neașteptată în cadrul CES 2018, cea a unui PDA modern numit Planet Computer Gemini PDA care se lăuda cu tastatură fizică qwerty și cu un ecran Full HD+ cu diagonală de 5.99 inch. Are și procesor deca-core MediaTek, variante Wi-Fi Only și 4G, iar ca memorie pune la dispoziția utilizatorului 4 GB RAM, 64 GB de stocare flash și un slot pentru carduri microSD. 

Revenim astăzi asupra acestui dispozitiv ca urmare a anunțului făcut de către compania producătoare, Planet Computer. Aceștia anunță astăzi parteneriatul încheiat cu finlandezii de la Jolla pentru aducerea lui Sailfish OS pe acest PDA. Momentan există o versiune de test disponibilă gratuită numită Community Edition pe care doritorii o pot încerca.

Software-ul duce însă lipsă de funcționalități precum update-uri software sau suport pentru instalarea de aplicații Android, dar aparent aceste elemente se vor regăsi în varianta finală numită Sailfish X for Gemini PDA. La fel ca în cazul OS-ului sosit pe Xperia X vara trecută, utilizatorii de Gemini PDA vor avea de plătit cel puțin 50 euro pentru achiziția lui Sailfish OS. 

Aparent, cei de la Planet Computers doresc ca Gemini PDA să ruleze diferite sistem de opeare, inclusiv pe cele bazate pe Linux. În momentul de față este primul device de genul care oferă boot pentru 3 OS-uri: Android, Debian GNU/Linux și Sailfish. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×