Jolla Sailfish OS e încă în viaţă şi ajunge la versiunea 2.2.0; Iată ce aduce nou

1.568 ori
<b>Jolla Sailfish OS e încă în viaţă şi ajunge la versiunea 2.2.0; Iată ce aduce nou</b>Printre sistemele de operare mobile ce debutau în urmă cu câțiva ani pe piață îl aveam și pe Sailfish OS, produs dezvoltat de către firma finlandeză Jolla și sosit pe câteva terminale precum Jolla Phone și Jolla Tablet. Deși se credea că acest

Mai ţineţi minte Jolla? Compania finlandeză care îşi dorea să schimbe paradigma OS-urilor de pe mobil şi tabletă, dar care a dat chix cu hardware-ul. Telefoanele şi tabletele lor nu s-au mai produs, dar software-ul Sailfish îşi continuă dezvoltarea. Ce aduce nou versiunea 2.2.0 aflaţi mai jos.

Sailfish OS

Compania finlandeză îşi aduce funcţionalitatea pe Sailfish OS, cel bazat pe Linux. La început de an au apărut teasere şi previewuri pentru Sailfish 3, care ar urma să aducă un salt de performanţă cu 30% faţă de precedenta variantă. Se promitea şi suport pentru telefoane de tip feature phone, cu butoane fizice. Sailfish 3 e departe încă, urmând să vină la toamnă, dar dezvoltatorii au lansat Sailfish OS 2.2.0.

Acesta aduce suport pentru scannere de amprente, noi tastaturi cu emoji şi upgrade-uri pentru aplicaţii. Avem şi notificări audio îmbunătăţite, suport mai bun pentru terminale dual SIM şi suport îmbunătăţit pentru VPN-uri. Funcţia de VPN iese din beta practic. Galeria şi camera suportă fişiere TIFF şi o vizualizare mai intuitivă. Sailfish 2.20 vine cu suport pentru aplicaţii Android şi poate rula pe telefonul Jolla C şi pe telefoanele Xperia X Dual SIM.

Mai multe detalii găsiţi aici şi sper să vedem platforma pe cât mai multe terminale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×