Sony brevetează o pereche de lentile de contact smart; vin cu autofocus și stabilizare optică

2.518 ori
<b>Sony brevetează o pereche de lentile de contact smart; vin cu autofocus și stabilizare optică</b>Aflăm astăzi despre o nouă aplicație de brevet, de această dată despre una completată de către japonezii de la Sony. Aceștia ne propun o pereche de lentile de contact inteligente, care sosesc cu suport pentru conectivitate WiFi, cu zoom, dar și cu un

Poate unul dintre factorii ce contează foarte mult la achiziția unui smartphone este și prezența unui sistem de stabilizare optică la bord. Această tehnologie și-ar putea face locul curând și pe o serie de lentile de contact smart, asta dacă invenția celor de la Sony ajunge realitate.

Compania japoneză tocmai ce a completat o aplicație de brevet pentru un proiect ce face referire la o pereche de lentile de contact inteligente care ne oferă printre altele conectivitate WiFi, posibilitatea de zoom, dar și un sistem de stabilizare optică la pachet. Aparent, sursa de energie necesară va fi oferită pe baza inducției electromagnetice, precum ni se dezvăluie în brevet.

De asemenea, se pare că vom putea controla camera foto de pe aceste lentile prin simpla mișcare a pleoapelor, modalitate de interacțiune și cu alte funcții. Un lucru pe care ar trebui să îl știți este acela că acest concept de lentile smart nu este unul nou, prima companie cu o astfel de idee în minte fiind nimeni alta decât Google care în 2012 prezenta un brevet de acest tip.

Și cei de la Samsung au o invenție similară, dar pentru moment șansele de a vedea un asemenea produs pe piață în următorii ani, sunt unele destul de mici.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×