Apple brevetează un sistem de control pentru jocuri integrat În spatele tabletei iPad

759 ori
<b>Apple brevetează un sistem de control pentru jocuri integrat În spatele tabletei iPad</b>Dacă BioShock tot ajunge pe iPad în următoarele săptămâni, Apple a decis să breveteze un nou sistem de control pentru faimoasa sa tableta. E vorba despre control touch integrat în spatele terminalului, iar compania din Cupertino tocmai a primit...

Dacă BioShock tot ajunge pe iPad în următoarele săptămâni, Apple a decis să breveteze un nou sistem de control pentru faimoasa sa tableta. E vorba despre control touch integrat în spatele terminalului, iar compania din Cupertino tocmai a primit brevetul de la USPTO pentru această invenție.

Ultimele luni au dovedit foarte clar că epoca consolelor apune și tot mai multă lume se joacă pe tableta sau telefon și nu pe consolă. Până și Microsoft ar avea în calcul un controller Xbox special pentru Surface, în vreme ce Nvidia a lansat de curând o tabletă axată pe gaming. Documentele asociate brevetului Apple menționează o serie de senzori plasați în spatele unui iPad, care vor detecta interacțiunea utilizatorului cu device-ul.

Apple brevetează un sistem de control pentru jocuri integrat În spatele tabletei iPad

E vorba despre senzori de poziție și proximitate, care pot fi senzori ultrasonici, de presiune sau capacitivi, conform documentelor. E chiar posibil să fie integrată și o cameră sau mai multe în plus pentru a ajuta la interpretarea gesturilor. Ideea de control touch în spatele unui device de gaming a mai fost folosită cu câțiva ani în urmă, pe PS Vita, dar nu pot spune că a schimbat fundamental experiență, iar uneori acel touchpad sta în drum mai degrabă decât să ajute.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×