TELEKOM ar putea pleca din România; Reţeaua fixă ar ajunge la Orange şi cea mobilă la RCS & RDS

10.125 ori
<b>TELEKOM ar putea pleca din România; Reţeaua fixă ar ajunge la Orange şi cea mobilă la RCS & RDS</b>Au trecut doar 2 ani şi câteva luni de când a intrat Telekom pe piaţa românească şi iată că există semne că activele din România ar putea fi vândute. Aflăm de la Capital că Deutsche Telekom discuta despre vânzarea activelor din România, suma putând...

Au trecut doar 2 ani şi câteva luni de când a intrat Telekom pe piaţa românească şi iată că există semne că activele din România ar putea fi vândute. Aflăm prin cei de la Capital.ro, care citeaza MIRSANU.RO, că Deutsche Telekom discută despre vânzarea activelor din România, suma putând trece de 1 miliard de euro.

Deutsche Telekom e principalul acţionar Telekom România prin grupul elen OTE şi s-ar afla în discuţii cu companii de pe piaţa locală. Orange ar fi în pole position pentru preluarea reţelei fixe, având deja un parteneriat cu Telekom prin care oferă acces la reţeaua 4G şi are deja acces si la infrastructură fixă. Între timp şi RCS & RDS/ Digi Mobil se află în discuţii pentru preluarea afacerii de telefonie mobilă.

Telekom România ajungea pe piaţa locală în toamna lui 2014, printr-un rebranding la comun Romtelecom şi Cosmote România. Deutsche Telekom e un nume proeminent la nivel global cu peste 142 de milioane de clienţi ai serviciilor mobile, oferind şi Internet, IPTV, comunicare fixă şi servicii business. Firma operează în 50 de ţări şi are 229.000 de angajaţi. Deocamdată Telekom România refuză să comenteze pe seama subiectului.

Mulțumim lui Cristian pentru pont!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×