Acoperişul cu panouri solare de la Tesla, Solar Roof e disponibil la precomandă şi nu costă chiar atât de mult pe cât credeaţi (Video)

8.499 ori
<b>Acoperişul cu panouri solare de la Tesla, Solar Roof e disponibil la precomandă şi nu costă chiar atât de mult pe cât credeaţi (Video)</b>În toamna anului trecut Elon Musk, CEO al Tesla, prezenta cu mândrie noile panouri solare numite Solar Roof. Spre deosebire de un panou solar clasic ce ocupă mult spațiu și conferă un look nu tocmai atractiv casei, panourile Tesla sunt integrate direct în

Tesla a anunţat în această săptămână în sfârşit preţurile pentru Solar Roof, sistemul său de panouri solare pentru acoperişuri. Cu această ocazie au început şi precomenzile şi dacă stăm puţin şi ne gândim suma nu e chiar atât de mare. Şi asta judecând după banii economisiţi în comparaţie cu factura standard pentru curent.

Solar Roof

Solar Roof era anunţat în octombrie 2016 şi era propus ca o alternativă mai arătoasă la clasicele panouri solare pătrăţoase. Ideea este ca aceste panouri Tesla să arate precum "țigla de acoperiş", pentru a se confunda uşor cu un acoperiş standard. Firma lui Elon Musk promite şi extra rezistenţă aici, afirmând că materialele sale sunt de 3 ori mai dure decât alternativele.

Cost Solar Roof

Mai mult decât atât compania oferă garanţie pe toată durata existenţei casei clientului. Trebuie spus că printre panourile solare sunt şi "ţigle" standard, doar de dragul esteticii şi se poate alege proporţia de panou versus unităţi "dummy". Un calcul al celor de la Thenextweb arată ca un acoperiş de 84 de metri pătraţi acoperit în proporţie de 70% cu Solar Roof duce la un cost de 38.600 de dolari, plus o baterie Powerwall.

Acestea ar aduce un plus de 12.500 de dolari sub formă de scutiri de taxe şi curent economisit pe parcursul a 30 de ani. Precomenzile au început aici şi trebuie o sumă de 1000 dolari lăsată garanţie. Doar 2 variante de design sunt disponibile acum şi alte două vin în 2018.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×