Instanța se pronunță: RCS & RDS, UPC și Telekom obligați să blocheze accesul clienților la site-urile ce oferă filme online piratate

8.946 ori
<b>Instanța se pronunță: RCS & RDS, UPC și Telekom obligați să blocheze accesul clienților la site-urile ce oferă filme online piratate</b>Chiar în luna noiembrie a anului trecut vă informam prin intermediul unui articol despre decizia Tribunalului București de a bloca accesul utilizatorilor RCS&RDS, Telekom și UPC la site-urile de filme online piratate

După cum probabil vă amintiți, în luna noiembrie a anului trecut vă informam prin intermediul unui articol despre decizia Tribunalului București de a bloca accesul utilizatorilor RCS&RDS, Telekom și UPC la site-urile de filme online piratate.

La acea vreme furnizorii de internet menționați declarau că sunt de acord cu blocarea accesului prin DSN pentru clienți la astfel de platforme de streaming ce nu respectă legea drepturilor de autort, dar și faptul că pot face asta doar după instanța se pronunță printr-o hotărâre judecătoarească.

Ei bine, această pronunțare a fost dată acum în iunie 2019 de către Tribunalul București printr-o sentință și aflăm că motivarea sa s-a făcut în baza Legii nr.8/1996 ce privește drepturile de autor și drepturile conexe. De asemenea, sunt aplicate și prevederi parte din Convenția de la Berna pentru protecția operelor literare și artistice, asta pentru că reclamanții sunt reprezentați de către companii americane.

Printre aceștia se află următorii:

  • Twentieth Century Fox Film Corporation
  • Universal City Studios Productions
  • Universal Cable Productions
  • Warner Bros. Entertainment
  • Paramount Pictures Corporation
  • Disney Enterprises
  • Columbia Pictures Industries
  • Sony Pictures Television

Aflați și că printre furnizorii de internet din România care în perioada următoare vor bloca accesul la aceste site-uri se numără RCS&RDS, Telekom, UPC, Nextgen, DCS și AKTA. Printre site-urile de streaming online ce difuzează sau distribuie materiale video piratate se află filmehd.net, filmeonline2013.biz, dar și thepiratebay.org.

În ciuda acestei hotărâri judecătorești, site-urile mai sus menționate pot fi accesate în continuare din rețeaua RCS&RDS. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×