Qualcomm este penalizată de Comisia Federală de Comerţ din SUA, printr-o decizie care ar putea ajuta Huawei

1.252 ori
<b>Qualcomm este penalizată de Comisia Federală de Comerţ din SUA, printr-o decizie care ar putea ajuta Huawei</b>Înainte ca Huawei să devină inamicul public numărul 1, autorităţile din SUA nu se fereau să atace inclusiv companii locale. Qualcomm este un gigant american, producătorul numărul 1 de procesoare

Înainte ca Huawei să devină inamicul public numărul 1, autorităţile din SUA nu se fereau să atace inclusiv companii locale. Qualcomm este un gigant american, producătorul numărul 1 de procesoare de telefoane, dar practicile sale au alienat mulţi parteneri. Apple a fost într-o dispută cu Qualcomm multă vreme, dar cele două părţi s-au împăcat recent. Acum aflăm că FTC, Comisia Federală de Comerţ din SUA a luat o decizie care nu prieşte delor celor de la Qualcomm.

Judecătorul districtual din SUA, Lucy Koh a luat o decizie marţi, pe 22 mai, dând dreptate celor de la FTC. Această autoritate dăduse în judecată Qualcomm în 2017 pentru că avea înţelegeri cu producătorii de telefoane care subminau competitorii. Înfrângerea Qualcomm ar putea avea implicaţii mai mari decât credem, făcând principalul furnizor de cipuri din SUA vulnerabil şi crescând appeal-ul Huawei, sau măcar creand o tendinţă de a tăia din sancţiunile şi atacurile asupra acestora.

Qualcomm trebuie acum să renegocieze termenii cu clienţi săi şi asta fără să mai ameninţe că îşi retrage cipurile sau impune practici discriminatorii, conform deciziei FTC. Trebuie şi ca licenţele sale să fie puse la dispoziţie cu termeni rezonabili către producătorii de cipuri rivali. Practic FTC vrea să spargă un monopol care ţine de prea multă vreme şi a îngropat Intel şi MediaTek, plus orice alt producător de CPU-uri care a scos capul în ultimul deceniu.

Doar Exynos şi HiSilicon sau Apple Axx se mai luptă cu Qualcomm, dar sunt foarte departe de cifrele acestora de vânzări. Qualcomm trebuie să îşi schimbe comportamentul sau nu va avea voie să vândă cipuri 5G pe viitor, lăsând o portiţă pentru Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×