USB Type-C primește în sfârșit suport nativ oficial pentru tehnologia HDMI

973 ori
<b>USB Type-C primește în sfârșit suport nativ oficial pentru tehnologia HDMI</b>Una dintre plângerile principale ale posesorilor de terminale cu port USB Type-C e că nu aveau o metodă eficientă de a scoate semnal video prin acest port, sau mai bine nu avea un accesoriu dedicat şi oficial. El apare în sfârşit azi, prin intermediul..

Una dintre plângerile principale ale posesorilor de terminale cu port USB Type-C e că nu aveau o metodă eficientă de a scoate semnal video prin acest port și nici un accesoriu dedicat şi oficial. El apare în sfârşit azi, prin intermediul unui anunţ de la consorţiul HDMI.

Această organizaţie a creat un adaptor special care permite conectarea USB Type-C cu un monitor sau display cu port HDMI. Practic, posesorii de modele viitoare de telefoane cu popularul port nou vor putea scoate clipurile preferate pe televizor şi monitor, asta dacă nu folosesc deja Chromecast sau conexiune wireless. Mai degrabă utilizatorii de laptopuri cu porturi USB Type-C se vor bucura de această funcţie, mai ales că în ziua de azi cu goana după talii scăzute, ieşirile HDMI ar putea fi sacrificate în favoarea celor USB Type-C.

Adaptorul vine cu suport HDMI 1.4b şi nu HDMI 2.0, cu menţiunea că specificaţiile tehnice ale lui USB Type-C nu îi permit să suporte traficul de date intens asociat lui HDMI 2.0. Rezoluţia maximă va fi 4Kp30, ceea ce nu e rău deloc. Trebuie menţionat şi că handset-urile actuale cu port USB Type-C nu suportă încă trimiterea de semnal video prin acest port, dar generaţiile viitoare ar trebui să ofere această funcţie. Totuşi din ce am înţeles, cele mai noi modele ZenFone ar avea această abilitate. Rămâne de văzut!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×