ABI Research’s: Tabletele ieftine vor avea 60% din piață până În 2016

Autor:  | Publicat în:  Statistici Tablete 966 ori
<b>ABI Research’s: Tabletele ieftine vor avea 60% din piață până În 2016</b>A fost lansat noul iPad și în țara noastră de ieri, iar prețurile sunt comparabile cu cele practicate în vestul Europei. Pentru varianta de bază cu 16 GB spațiu de stocare și conexiune Wi-Fi vei scoate din buzunar în jur de 2.199 lei. &nbsp;...

A fost lansat noul iPad și în țara noastră de ieri, iar prețurile sunt comparabile cu cele practicate în vestul Europei. Pentru varianta de bază cu 16 GB spațiu de stocare și conexiune Wi-Fi vei scoate din buzunar în jur de 2.199 lei.

Noul iPad și iPad 2 Wi-Fi de 16 GB care va ajunge pe la 1.600 lei pun o presiune foarte mare pe tabletele Android de top. Amazon a reușit să iasă în evidență cu Kindle Fire - preț de achiziție de 199 dolari mai mic decât cel de fabricație cu 7 dolari, dar vor scoate o sumă consistentă prin serviciile adiacente oferite.

ABI Research’s ne spune că din 2016 se va ajunge ca tabletele low cost să ajungă la un market share de 60%. Prin tabletă ieftină se înțelege una sub 400 de dolari în viziunea lor. La ora actuală se știe care este liderul: iPad ce domină piața cu peste 50% din piață.

Au fost lansat peste 220 de tablete, dar una singură este suficientă ca să aconteze mare parte din segment. Ei spun că va fi o adevărată creștere a tabletelor ieftine și asta mai ales pe piețele emergente precum cele din China și India. Mi se pare un pronostic optimist, realizabil dacă brandurile de renume se vor implica. Se vorbește la nivel de zvon de o tabletă Google Nexus de 7 inch cu preț de achiziție între 149 - 249 dolari și procesor dual-core la bord. Pe de altă parte vă dați seama ce succes ar avea un iPad de 7 inch ce s-ar putea lansa în 1 - 2 ani la un preț modic. Ar distruge concurența Android, cu siguranță.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×