Bloomberg confirmă lansarea unei tablete Google Nexus astăzi la I/O 2012

1.430 ori
<b>Bloomberg confirmă lansarea unei tablete Google Nexus astăzi la I/O 2012</b>După cum știți deja, azi ia startul Google I/O 2012, cu ocazia căruia îl vom vedea prezentat pe Android Jelly Bean, dar și pe tableta Google Nexus, conform Bloomberg. Aceeași sursă afirma că noul produs se vrea a fi un rival pentru iPad, cu un...

După cum știți deja, azi ia startul Google I/O 2012, cu ocazia căruia îl vom vedea prezentat pe Android Jelly Bean, dar și pe tableta Google Nexus, conform Bloomberg. Aceeași sursă afirma că noul produs se vrea a fi un rival pentru iPad, cu un preț foarte redus, în jurul valorii de 200 de dolari.

Tableta va fi produsă de către ASUS, va avea o diagonală de 7 inch și va prezentată la San Francisco peste doar câteva ore. Google cauta o metodă pentru a cuceri piața tabletelor, care s-ar putea ridica în acest an la 118.9 milioane de unități, conform unui studiu Gartner. în acest moment Android reprezintă mai bine din 50% din cota de piață a platformelor smartphone, dar lucrurile nu stau la fel de bine în zona de tablete. în privința acestor terminale cu diagonală mai mare, modelele Android au mai puțin de jumătate din cota de piață a lui iPad.

Acum a intrat în ecuație și Microsoft cu propria tableta Surface, prezentată săptămâna trecută, deci se simte nevoia unei tablete Nexus. Google a înțeles că este nevoie de o tabletă performantă, ieftină și cu ecran de 7 inch atunci când a observat că Amazon Kindle Fire a ajuns un hit destul de rapid, fiind acum cea mai bine vândută tableta cu Android. Gartner se așteaptă ca iPad să rămână totuși lider pe zona de tablete până în 2016, deși vă pierde serios din cota de piață. întrebarea e: va fi Google pe primul loc în 2016 sau Microsoft? Pe forum discutăm despre subiect aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×