Câtă nevoie este de o tabletă Nexus?

Autor:  | Publicat în:  Google 1.092 ori
<b>Câtă nevoie este de o tabletă Nexus?</b>La început a fost doar un zvon și peste o lună s-ar putea să avem toate detaliile hardware și software. ASUS va aduce prima tabletă Nexus cu Tegra 3 la 1.3 GHz, display de 7 inch și rezoluție 1280x768 pixeli. Cel puțin așa se vorbește în dot...

La început a fost doar un zvon și peste o lună s-ar putea să avem toate detaliile hardware și software. ASUS va aduce prima tabletă Nexus cu Tegra 3 la 1.3 GHz, display de 7 inch și rezoluție 1280x768 pixeli. Cel puțin așa se vorbește în dot com.

Vine întrebarea din titlu și asta în contextul în care pe piață sunt peste 50 de modele de tablete Android la vânzare. Niciuna dintre ele nu a ieși în evidență în mod special. Aș spune că Kindle Fire s-a vândut bine, dar în România nu oferă o experiență completă. Multe servicii ale Amazon sunt restricționate doar pentru SUA și UK. Și dacă aș face o comparație cu iPad ați vedea că și unitățile Kindle Fire sunt într-un număr destul de restrâns.

O tabletă Nexus cu un preț situat sub 249 dolari s-ar putea să devină un hit instant. Ar aduce o parte dintre atuurile smartphone-urilor Nexus și cel mai important ar fi acela că nu aștepți după upgrade-urile software și nu-i stricată experiență de vreo interfață precum TouchWiz. Contează mult și simbioza cu serviciile Google Play care știți că de prin martie 2012 nu se rezumă doar la un market de aplicații ci vor putea fi vizionate filme, emisiuni tv, cărți în format digital. Ar fi păcat ca România să rămână pe lângă doar cu un magazin de aplicații.

Succesul tabletei Nexus ar impulsiona și alte companii producătoare. Ar vedea care-i rețeta spre a răzbi în fața iPad-ului care multora li se pare depășit la nivel de interfață, o simplitate care devine deranjantă. Pur și simplu te plictisește.

Pe de altă parte o tabletă Nexus fără 3G s-ar putea să fie un mare fail. Tableta oferă portabilitate, o extensie a smartphone-ului pe care poți să vezi filme, fotografii, să te joci, să ai un spațiu ceva mai mare, să aducă un plus față de telefon și cu un plus de manevrare față de un netbook sau notebook de dimensiuni reduse. Vrei să o ai atât acasă cât și la drum unde o conexiune wi-fi nu-i disponibilă.

Nu zic că nu ar avea succes și Wi-Fi only, dar o mare categorie de persoane interesate vor zice pas. Plus că s-ar pierde prezența în standurile și oferta operatorilor de telefonie. Pe de altă parte mi se pare ciudat că Google nu are în perspectivă niciun telefon sau tabletă făcut de Motorola sub brandul Nexus - mai ales că procesul de achiziție s-a sfârșit săptămâna trecută când au numit un nou CEO și au primit aprobările din SUA, China, Europa. Care să le fie planurile pentru Moto?

O întrebare pe care și-o pun și companiile ce produc telefoane și tablete Android. Acestea se tem că vor fi neglijate în defavoarea Motorola. Samsung pregătește un upgrade major pentru Bada sub forma lui Tizen OS. Auspiciile nu sunt pozitive, dar Samsung este un gigant cu extensii în multe domenii, iar experiența acumulată cu Android le va fi de folos.

ASUS nu are nimic de pierdut în alianță cu Google și au acum un fel de aprobare pentru treaba bună pe care au făcut-o cu ASUS Transformer, Slider și Transformer Prime. Au adus constant upgrade de software și au demonstrat că le pasă de vocea clienților. La Transformer Prime au fost unele mici probleme legate de semnalul GPS. Gândiți-vă că ei au adus o tabletă quad-core cu Android 4.0 din ianuarie 2012, iar la noi în țară niciun alt rival nu a fost lansat, deși la CES și MWC au fost prezentate o suită întreagă de modele. Ca dovadă că le-a păsat de feedback-ul din piață vă amintesc când s-a descoperit că Transformer Prime are partea de boot criptată și se stârnise o rumoare negativă. Au ieșit repede și au spus că va fi adus un tool care va permite deblocarea sa și s-au ținut de cuvânt

La sfârșit vă invit să extindem discuția în rubrica de comentarii. Vă interesează tableta Nexus și care credeți că-i sunt șansele în piață?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×