Dovada că un device smart nu te face deștept: programul "un laptop pentru fiecare copil" nu a mărit notele elevilor!

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.100 ori
<b>Dovada că un device smart nu te face deștept: programul "un laptop pentru fiecare copil" nu a mărit notele elevilor!</b>în vreme ce în România autoritățile se chinuie să implementeze tablete în unele licee, aparent ca înlocuitoare de cataloage, în țări ca India sau Mexic, deja terminalele de acest gen au început să fie folosite în procesul de educație. Ca...

în vreme ce în România autoritățile se chinuie să implementeze tablete în unele licee, aparent ca înlocuitoare de cataloage, în țări ca India sau Mexic, deja terminalele de acest gen au început să fie folosite în procesul de educație. Ca precursor al tabletelor era programul OLPC (One Laptop Per Child), care a debutat în 2007, cu scopul de a dota fiecare copil din țările sărace cu un laptop. Inițiativa a fost cu bune intenții... dar elevii nu au fost extrem de câștigați ca urmare a lui OLPC.

și asta o arata o serie de studii realizate în 319 de școli primare din Peru, pe parcursul a 15 luni. Ei bine, abilitățile lingvistice și cele de calcul ale elevilor nu s-au îmbunătățit odată cu sosirea laptopurilor, deci după cum spuneam dacă ai un gadget smart nu ești neapărat și mai deștept. Studiul a fost efectuat de către IDB (Interamerican Development Bank), iar rezultatul indică faptul că terminalele nu au făcut temele sau cititul mai atractive pentru elevi. Aparent problema a fost reprezentată de profesori, care nu au promovat destul laptopurile și nu le-au folosit destul pentru a educa elevii.

Nici internetul nu a fost prezent în toate comunitățile dotate cu OLPC-uri, încă o mare problemă a acestui program. și totuși cifrele arată așa: raportul de PC-uri versus elevi a crescut de la 0.28 la 1.18, iar majoritatea celor mici sunt acum familiarizați cu editarea în Word și au căpătat abilități cognitive îmbunătățite. și totuși... cum rămâne cu educația mai bună?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×