Produse evoMAG.ro

Gartner: Tabletele Windows abia ce vor aduna 4% market share În 2012

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 700 ori
<b>Gartner: Tabletele Windows abia ce vor aduna 4% market share În 2012</b>A fost emis un studiu Gartner pe 2012 în legătură cu piața de tablete. Apple domină acest segment și se poate spune că l-a inaugurat în 2010 prin lansarea primului iPad. iPad 2 și noul iPad s-au comercializat în milioane de exemplare. &nbsp;...

A fost emis un studiu Gartner pe 2012 în legătură cu piața de tablete. Apple domină acest segment și se poate spune că l-a inaugurat în 2010 prin lansarea primului iPad. iPad 2 și noul iPad s-au comercializat în milioane de exemplare.

Microsoft aduce Windows 8 și mizează mult pe tablete. Mai ales că acum Windows 8 va rula și pe procesoarele ARM. Acest aspect va permite atingerea unui preț mai mic. Mă uit că Windows 8, în general, a fost optimizat pentru touch.

Numărul redus de tablete cu Windows 8 provine și de la lansare târzie a lor în piață, în ultimul trimestru din 2012.

Gartner estimează că în 2012 vor fi comercializate:

  • 73 de milioane unități vândute world wide de către Apple;
  • 38 de milioane de unități vor rula Android de la Google;
  • 4.8 milioane cu Windows 8. 

Abia din 2016 se va ajunge ca Microsoft și tabletele sale să ia o cotă de piață mai mare și să se vândă în peste 40 de milioane, Apple ar vinde de 4 ori mai mult, iar Android de peste 3 ori. Nu cred că pronosticurile de dincolo de 2013 au o bază reală. Tehnologia evoluează atât de repede și creștere sau descreșterea unui sistem de operare se poate schimba major și într-un singur trimestru, ce să mai zic de ani de zile.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×