Gartner: Tabletele Windows abia ce vor aduna 4% market share În 2012

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 747 ori
<b>Gartner: Tabletele Windows abia ce vor aduna 4% market share În 2012</b>A fost emis un studiu Gartner pe 2012 în legătură cu piața de tablete. Apple domină acest segment și se poate spune că l-a inaugurat în 2010 prin lansarea primului iPad. iPad 2 și noul iPad s-au comercializat în milioane de exemplare. &nbsp;...

A fost emis un studiu Gartner pe 2012 în legătură cu piața de tablete. Apple domină acest segment și se poate spune că l-a inaugurat în 2010 prin lansarea primului iPad. iPad 2 și noul iPad s-au comercializat în milioane de exemplare.

Microsoft aduce Windows 8 și mizează mult pe tablete. Mai ales că acum Windows 8 va rula și pe procesoarele ARM. Acest aspect va permite atingerea unui preț mai mic. Mă uit că Windows 8, în general, a fost optimizat pentru touch.

Numărul redus de tablete cu Windows 8 provine și de la lansare târzie a lor în piață, în ultimul trimestru din 2012.

Gartner estimează că în 2012 vor fi comercializate:

  • 73 de milioane unități vândute world wide de către Apple;
  • 38 de milioane de unități vor rula Android de la Google;
  • 4.8 milioane cu Windows 8. 

Abia din 2016 se va ajunge ca Microsoft și tabletele sale să ia o cotă de piață mai mare și să se vândă în peste 40 de milioane, Apple ar vinde de 4 ori mai mult, iar Android de peste 3 ori. Nu cred că pronosticurile de dincolo de 2013 au o bază reală. Tehnologia evoluează atât de repede și creștere sau descreșterea unui sistem de operare se poate schimba major și într-un singur trimestru, ce să mai zic de ani de zile.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×