Iată cum va arăta piaţa tabletelor până în 2026: creştere modestă, dar susţinută, cu până la 9.1%

1.168 ori
<b>Iată cum va arăta piaţa tabletelor până în 2026: creştere modestă, dar susţinută, cu până la 9.1%</b>Un studiu al celor de la PRNewswire ne dezvăluie astăzi informații despre cum va arăta piața tabletelor până în anul 2026. Dacă la ora actuală vânzările nu sunt prea impresionante comparativ cu anii trecuți, iată că pe viitor acest segment de pe piață va

Ultimii 2 ani ne-au adus o stagnare şi ulterior scădere în segmentul tabletelor, produse împinse în fata ultima vreme doar de modelele detaşabile. În fața invaziei chineze şi a saturării pieţei, aceasta gamă de produse părea destinată înţepenirii la statutul actual. Totuşi există viitor pentru astfel de terminale, conform unei analize publicate recent de PRNewswire.

Experţii şi analiştii preconizează că în următorul deceniu va fi înregistrată o creştere de 9.1% la capitolul volum de livrări. Creşterea agregată incremental şi anual va fi de aproximativ 20.6% ca valoare a pieţei. Tabletele Android vor fi cele ce vor genera grosul creşterii. La evoluţia segmentului de produs va contribui şi creşterea puterii de cumpărare a consumatorului de rând, dar şi pătrunderea mai amplă a tabletelor pe pieţele "virgine".

Există pieţe emergente ca India, China şi Brazilia, unde gasim în continuare loc de creştere. Segmentarea pieţei se va face în funcţie de OS (iOS, Android şi Windows), diagonală (sub 8 inch, peste 8 inch) şi format (detaşabil sau tabletă clasică). Detaşabilele vor înregistra o creştere peste media întregului segment, în perioada acoperită de predicţii.

Această nişă ar fi evaluată la aproximativ 78 de miliarde de dolari în 2016 şi va face un salt spectaculos la 596 miliarde de dolari până în 2026. Tableta de rând va creşte modest până în 2021, apoi va începe declinul în favoarea detaşabilelor. Android va rămâne forţa dominantă până în 2026 printre OS-urile de tablete. E interesant că aceiaşi experţi văd în tabletele sub 8 inch potenţial de creştere în viitorii 10 ani, în ciuda faptului că în ultima vreme mulţi producători au pariat pe formaturi mai mari.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×