Prima impresie: Chuwi Hi8, tabletă dual-boot de 8 inch cu procesor Intel, design atractiv și preț de 375 lei

3.310 ori
<b>Prima impresie: Chuwi Hi8, tabletă dual-boot de 8 inch cu procesor Intel, design atractiv și preț de 375 lei</b>După Chuwi Vi8, iată că pe masa de teste Mobilissimo, poposește un alt model dual-boot dezvoltat de către același producător, și anume Chuwi Hi8. Această tabletă foarte accesibilă a ajuns la mine de c&acirc;teva zile prin intermediul celor de...

După Chuwi Vi8, iată că pe masa de teste Mobilissimo, poposește un alt model dual-boot dezvoltat de către același producător, și anume Chuwi Hi8. Această tabletă foarte accesibilă a ajuns la mine de câteva zile prin intermediul celor de la GearBest, și astfel îmi pot face o părere după ceva timp de utilizare.

Primul aspect asupra căruia mi-am ațintit ochii, a fost desigur design-ul. Am primit modelul pe alb, o variantă nu tocmai preferată de către consumatori datorită gradului înalt de murdărire în diferite situații. Dar în cazul lui Chuwi Hi8 nu este cazul, tableta oferind un spate din policarbonat cu o textură specială ce nu permite nici instalarea prafului.

Acestă textură oferă totodată și un grip mai bun. Chuwi Hi8 vine cu ceva ce nu am văzut pe device-urile testate până acum, și anume două inserții din metal pe stânga și dreapta, element ce ar trebui să asigure o rezistență sporită în caz de scăpare accidentală. Restul carcasei este realizată, după cum bine ați bănuit, din policarbonat.

Tableta de față vine cu un buton Windows la bază, margini destul de acceptabile în jurul ecranului, cât și cu senzor de lumină în partea de sus + camera frontală VGA. În partea de jos avem microfonul, în timp ce sus este prezent jack-ul audio 3.5 mm și portul microUSB v2.0. Butonul power/unlock și butoanele de volum sunt plasate pe partea din dreapta, butoane realizate din plastic și nu metal.

Tot aici este prezent și slotul microSD de până la 64 GB. Pe spate avem și difuzorul ce oferă un volum destul de ridicat. Pentru că tot suntem la capitolul carcasă și design, aflați că acest model cântărește 304 grame și măsoară 8 mm în grosime, produs foarte ușor de utilizat cu o singură mână.

Trecem la partea hardware, unde Chuwi Hi8 nu dezamăgește deloc. Primim un display Full HD IPS de 8 inch (1920 x 1200 pixeli), un procesor quad-core Intel Z3736F de 2.16 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 GB spațiu intern de stocare și o cameră foto principală de 2 megapixeli.

Chuwi Hi8 beneficiază de conectivitate WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooh 4.0, un port microUSB v2.0 și un jack audio 3.5 mm. Tableta de față aduce o baterie de 4000 mAh care promite până la 5 ore de gaming, lucru pe care îl vom testa într-un review detaliat. La pachet vom primi un cablu OTG, un încărcător, cablu USB și manual în limba engleză.

După cum am specificat și la începutul acestui articol, tableta Chuwi Hi8 este o tabletă dual-boot ce rulează atât Windows 8.1, cât și Android 4.4.4 KitKat, trecerea de la un sistem de operare la altul fiind realizată prin apăsarea unui buton dedicat din meniu. (UPDATE: Tableta oferă suport acum și pentru instalarea lui Windows 10)

Odată apăsat acest buton, tableta își va da restart și sistemul de operare ales va fi încărcat pe device. Personal, am utilizat în special doar Android 4.4.4 KitKat, OS pe care am instalat câteva aplicații și jocuri pe care le utilizez frecvent pe telefonul meu. Trebuie menționat că memoria internă este împărțită astfel: 16 GB - Windows 8 / 16 GB Android. Dintre aceștia 10.2 GB rămân disponibili pe Windows 8.1, în timp ce pe partiția cu Android KitKat avem la dispoziție puțin sub 7 GB de stocare.

Pentru primele zile, pot spune că tableta se descurcă de minune, chiar și la playback-ul video pe Youtube la rezoluție Full HD. Cum am spus și anterior, sunetul este destul de ridicat, iar pachetul hardware adus la interior este suficient pentru cineva care își dorește în special browsing pe web, gaming ocazional, vizionare de materiale multimedia, sau productivitate dacă ne referim la Windows 8.1

Aflați că cei de la GearBest desfășoară zilele acestea o promoție prin care prețul tabletei scade cu 62% până la suma de doar 93$, cifră care la noi se transpune în aproximativ 375 lei. Aflați că livrarea este gratuită, tableta urmând a sosi la client în maxim 25 zile de la plasarea unei comenzi (în funcție de țară).

De asemenea, tableta poate fi actualizată la noul sistem de operare, Windows 10 în cazul în care doriți acest lucru ulterior. Dacă Chuwi Hi8 nu v-a convins din acest preview, vă invităm să rămâneți aproape în următoarele zile pentru un unboxing, și mai apoi un review la fel de detaliat așa cum v-am obișnuit.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×