Tabletele ARM cu Windows 8 vor avea parte de boot blocată

773 ori
<b>Tabletele ARM cu Windows 8 vor avea parte de boot blocată</b>A fost o întreagă discuție la ASUS Transformer Prime când a fost lansată în piață că aduce partea de boot blocată și nu pot fi instalate ROM-uri customizate sau third party. Forumul XDA-Developers spune că și tabletele cu Windows 8 vor fi la...

A fost o întreagă discuție la ASUS Transformer Prime când a fost lansată în piață că aduce partea de boot blocată și nu pot fi instalate ROM-uri customizate sau third party. Forumul XDA-Developers spune că și tabletele cu Windows 8 vor fi la fel de blocate și astfel nu se va permite instalarea altor sisteme de operare.

Una dintre cerințele Microsoft este ca aceste tablete să ruleze doar în Standard Mode și nu în Custom Mode. S-ar putea ca să fie cu putință și deblocarea tabletelor cu Windows 8, vreun soft nepus la punct sau cu o portiță pe care un hacker să o exploateze în a putea pune un alt sistem de operare.

O tablete cu procesor ARM rulează fără probleme și Android. Tocmai de aceea și Microsoft dorește să nu permită customizarea softului. Le este teamă ca softul lor să nu fie dat la o parte pentru un ROM Android, altfel nu-mi explic decizia de a bloca bootloader-ul.

Apropo, ASUS a receptat mesajul din piață legat de Transformer Prime și a pus la dispoziție un tool de deblocare cu mențiunea că se pierde garanția.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×