Tabletele cu diagonală mică și Android câștiga cota de piață, Apple iPad pierde din atractivitate

1.297 ori
<b>Tabletele cu diagonală mică și Android câștiga cota de piață, Apple iPad pierde din atractivitate</b>Se pare că Apple se plafonează, cel puțin în zona de tablete, dacă ne luăm după studiile de piață ale celor de la Canalys. Pe măsură ce Apple pierde cotă de piață în zona tablete, marii câștigători sunt Samsung, Amazon, Lenovo, Acer sau...

Se pare că Apple se plafonează, cel puțin în zona de tablete, dacă ne luăm după studiile de piață ale celor de la Canalys. Pe măsură ce Apple pierde cotă de piață în zona tablete, marii câștigători sunt Samsung, Amazon, Lenovo, Acer sau ASUS, care își măresc în fiecare an cotă.

Apple deține 43% din piața tabletelor la nivel global, dar companii că Acer înregistrează salturi de 228% față de anul precedent, în vreme ce Lenovo a vândut cu 317% mai multe tablete în acest an și acestea sunt doar 2 exemple. Per total producătorii Android au depășit deja livrările de tablete pe care le înregistrează Apple. La ora actuală Canalys estimează că 68% dintre tabletele livrate în trimestrul 2 au avut un ecran mai mic de 9 inch.

Acest trend al tabletelor mai mici și mai ieftine e propagat tot mai mult și mai toate companiile mari au un astfel de produs, cu absența bizară și inexplicabilă a celor de la LG, HTC și Nokia. Livrările de tablete Apple au scăzut cu 14% față de anul trecut, pe măsură ce modele ca Nexus 7 II la prețul de 230 și cu dotări foarte bune încep să ne atragă către Android.

Samsung a înregistrat livrări cu 295% mai crescute în acest an și a atins 7.4 milioane de tablete livrate în ultimele 3 luni. și asta în condițiile în care în 2013 nu putem spune că au lansat vreun hit veritabil, Galaxy Note 8.0 neremarcându-se prin vreun prag uriaș de unități vândute, iar Galaxy Tab 3 fiind la început de drum pe piață.

Amazon se află pe locul 3, cu 1.5 milioane de unități livrate, de mai bine de 3 ori mai mult decât anul trecut și încă așteptăm noile Kindle Fire HD. în aceste condiții, ce le rămâne celor de la Apple de făcut pentru a recuceri piață? Eu zic că un iPad Mini 2 Retina va fi de ajuns...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×