Ubuntu pentru tablete anunțat oficial: vine cu un sistem de multitasking similar cu cel din Windows 8 (Video)

Autor:  | Publicat în:  Ubuntu Mobile 1.155 ori
<b>Ubuntu pentru tablete anunțat oficial: vine cu un sistem de multitasking similar cu cel din Windows 8 (Video)</b>Dacă ne-ați urmărit pe Mobilissimo.ro, știți probabil faptul că nu doar HTC a pregătit un eveniment și o lansare azi, ci și Ubuntu a avut o numărătoare inversă pe site-ul său. Ei bine iată că azi la ora 18:00 Canonical a prezentat Ubuntu...

Dacă ne-ați urmărit pe Mobilissimo.ro, știți probabil faptul că nu doar HTC a pregătit un eveniment și o lansare azi, ci și Ubuntu a avut o numărătoare inversă pe site-ul său. Ei bine iată că azi la ora 18:00 Canonical a prezentat Ubuntu în varianta pentru tablete, despre care se vorbea de ceva vreme.

Nouă platforma aduce un sistem de multitasking unic, navigare user-friendly și protecție sporită împotriva malware-ului. Multitasking-ul se realizează prin alipirea a doua aplicații în ferestre alăturate, cam la fel ca window snapping-ul de pe Windows RT și Windows 8. Astfel, puteți prelua apeluri pe Skype în vreme ce lucrați la un document sau puteți lua notițe în vreme ce navigați pe web. De asemenea puteți folosi aplicații în tandem, făcând drag and drop cu conținutul dintr-o aplicație în cea de lângă ea pe ecran.

Tabletele Ubuntu vor avea suport pentru conturi multiple de utilizator și un cont Guest. Va fi disponibilă și criptarea datelor personale și vor fi folosite toate cele 4 margini ale ecranului pentru a naviga către aplicații, setări și în general pentru a accesa funcții ale interfatei. Tableta Ubuntu nu va avea butoane, nu va exista un buton Home, totul fiind la îndemână prin swipe. Se pare că în această săptămână acest release va ajunge și pe tabletele Nexus, deci pasionații pot face experimente pe Nexus 7 și Nexus 10 începând de joi.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×