1.4 miliarde euro din comunicatii mobile in Romania, in primul trimestru al lui 2008

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.348 ori
<b>1.4 miliarde euro din comunicatii mobile in Romania, in primul trimestru al lui 2008</b>Raportul Telecomunicatiile romanesti la finele trimestrului II 2008, publicat recent de Newsin indica faptul ca domeniul comunicatiilor mobile a generat venituri de 1.4 miliarde de euro doar in primele trei luni ale lui 2008 in Romania. Cea mai mare parte...

Raportul Telecomunicatiile romanesti la finele trimestrului II 2008, publicat recent de Newsin indica faptul ca domeniul comunicatiilor mobile a generat venituri de 1.4 miliarde de euro doar in primele trei luni ale lui 2008 in Romania.

Cea mai mare parte a acestei sume a fost generatea de catre operatorii GSM 900, Vodafone si Orange. Aceasta suma relativ mare poate fi explicata prin numarul impresionant de clienti al celor 2 operatori, plus venitul lunar mediu/SIM destul de mare. Raportul indica si faptul ca al treilea jucator de pe piata romaneasca a telefoniei mobile, Cosmote detine o cota de piata de doar 8.3%.

Venitul mediu pe utilizator de servicii mobile a cunoscut o scadere in primul trimestru al anului, acest trend descendent fiind resimtit in intreaga Europa, pe fondul intensificarii competitiei dintre operatori si a cresterii numarului de utilizatori. Cosmote nu sta prea bine la capitolul venit mediu pe utilizator, din cauza faptului ca operatorul doreste sa creasca rapid numarul clientilor sai, bazandu-se pe preturi reduse.

Sursa: Pescurt.ro

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×