2 ani de inchisoare pentru SMS-uri trimise de la volan

972 ori
<b>2 ani de inchisoare pentru SMS-uri trimise de la volan</b>Soferii din Marea Britanie prinsi scriind mesaje text in timp ce se afla la volan, sau chiar operand gadgeturi sunt acum pasibili de pana la 2 ani de inchisoare. La ora actuala o astfel de incalcare a legii se pedepseste cu o amenda de 2500 de lire...

Soferii din Marea Britanie prinsi scriind mesaje text in timp ce se afla la volan, sau chiar operand gadgeturi sunt acum pasibili de pana la 2 ani de inchisoare.

La ora actuala o astfel de incalcare a legii se pedepseste cu o amenda de 2500 de lire sterline sau servicii aduse comunitatii. Cea mai comuna ofensa este folosirea unui telefon mobil in timpul condusului, care aduce soferului o amenda de 60 de lire sterline si 3 puncte pe carnet. Noua legislatie ii va include si pe soferii care foloseste MP3 playere sau chiar sistem GPS in timp ce se afla la volan, riscand viata pietonilor si a celorlalti soferi.

Totusi schimbarea pepdesei, nu va reduce prea mult numarul acestor infractiuni, deoarece amenzile pot fi totusi contestate si evitate, dar fenomenul este in plina crestere. De cate ori ati vorbit la telefon sau v-ati ajustat setarile GPS-ului in timp ce va aflati la volan? Fenomenul este extrem de raspandit in Romania, iar amenzile sunt extrem de mici, legislatia in acest domeniu nefiind extrem de bine definita.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×