20% dintre terminalele mobile vor fi dotate cu Linux pana in 2013

Autor:  | Publicat în:  Software 944 ori
<b>20% dintre terminalele mobile vor fi dotate cu Linux pana in 2013</b>Avand in vedere popularitatea lui Google Android, chiar inainte de lansarea sa oficiala, alianta LiMo, rivala celei care dezvolta OS-ul Google (OHA) cauta solutii ideale pentru a da replica lui Android. Toata aceasta batalie se pare ca va creste...

Avand in vedere popularitatea lui Google Android, chiar inainte de lansarea sa oficiala, alianta LiMo, rivala celei care dezvolta OS-ul Google (OHA) cauta solutii ideale pentru a da replica lui Android. Toata aceasta batalie se pare ca va creste popularitatea sistemelor mobile de operare bazate pe Linux, ce vor reprezenta 20% din piata mobila pana in 2013.

Analistii de la ABI Research au tras aceasta concluzie, bazandu-se pe avantajul lui Linux la capitolul pret si gama variata de aplicatii care sosesc cu acest OS. Prin intermediul lui Linux si a softurilor adiacente va fi dezvoltat Internetul mobil, afirma aceiasi analisti. Se pare ca softurile web-based vor deveni chiar mai populare decat sunt deja, iar utilizatorii vor folosi aplicatii care au componente atat online cat si offline.

Evident aceasta evolutie a webului si a platformelor software va primi un impuls din partea faptului ca vom beneficia de conexiuni broadband mai rapide si mai stabile. Interesant este faptul ca publicul va opta fara sa stie pentru OS-urile bazate pe Linux, de vreme ce majoritatea utilizatorilor aleg un terminal mobil dupa brandul sau functiile sale si prea putini dupa sistemul de operare inclus. Va reamintim ca avantajul principal al lui Linux este faptul ca are costuri reduse, ceea ce inseamna si smartphone-urile pe care va fi inclus vor sosi la preturi mai mici si atractive.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×