Un MP3 Player de 500.000 de GB??

Autor:  | Publicat în:  Gadgets 1.003 ori
<b>Un MP3 Player de 500.000 de GB??</b>Va puteti imagina un MP3 player cu o memorie de 500.000 de GB? Conceptul pare SF, de vreme ce un player modern poate stoca in jur de 40.000 de melodii, dar un grup de oameni de stiinta ai Universitatii din Glasgow au creat o nanotehnologie care va putea...

Va puteti imagina un MP3 player cu o memorie de 500.000 de GB? Conceptul pare SF, de vreme ce un player modern poate stoca in jur de 40.000 de melodii, dar un grup de oameni de stiinta ai Universitatii din Glasgow au creat o nanotehnologie care va putea creste capacitatea de stocare de 150.000 de ori.

Vom beneficia deci de un spatiu de stocare de 500.000 GB pe un singur ship si inch patrat. Oamenii de stiinta au creat un "switch" de marimea unei molecule, responsabil pentru aceasta descoperire. Profesorul Lee Cronin, de la Universitatea din Glasgow a afirmat ca oamenii de stiinta au reusit sa asambleze un nanocluster functional care incorporeaza 2 grupuri de donori de electroni, care au fost pozitionate la 0.32 nm distanta, formand un nou mecanism molecular.

Avantajul inventiei este densitatea informationala/a tranzistorului prezenta in semi-conductorii traditionali. Ramane acum doar problema fabricarii primelor playere bazate pe aceasta tehnologie, de remarcat fiind faptul ca aceste "switch-uri" sunt bazate pe carbon, ceea ce inseamna ca vor fi incluse in chipuri de plastic, astfel ca nu va mai fi nevoie de silicon.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×