25% dintre aplicațiile gratuite din Play Store sunt clone, vulnerabilități ale informațiilor utilizatorilor descoperite În aplicațiile Android

766 ori
<b>25% dintre aplicațiile gratuite din Play Store sunt clone, vulnerabilități ale informațiilor utilizatorilor descoperite În aplicațiile Android</b>Un studiu realizat de experți în securitate ne arată că Android e mult mai vulnerabil decât credeam și punctul său slab îl constituie chiar aplicațiile. știți probabil că dezvoltatorii pot publica direct aplicațiile in Play Store, fără a le...

Un studiu realizat de experți în securitate ne arată că Android e mult mai vulnerabil decât credeam și punctul său slab îl constituie chiar aplicațiile. știți probabil că dezvoltatorii pot publica direct aplicațiile in Play Store, fără a le supune unui review din partea Google înainte.

Ei bine, asta înseamnă că poate există o cantitate uriașă de malware sau aplicații false/clone. Cercetătorii Jason Nieh și Nicholas Viennot de la Universitatea Columbia au realizat o analiză a conținuturilor aplicațiilor din Play Store, folosind un tool special numit PlayDrone. El folosește tehnici de hacking pentru a descărca aplicațiile din Google Play și apoi analizează conținutul lor.

Astfel au fost decompilate peste 880.000 din cele 1.1 milioane de aplicații gratuite descărcate de experți. Cei doi au descoperit că dezvoltatorii includ date secrete în codul lor, care în varianta comercială s-ar traduce în nume de utilizator și parole, ele putând fi folosite pentru a fura datele personale ale utilizatorilor. Chiar și aplicațiile de la dezvoltatori de top au această problemă, iar Google, Amazon și Facebook au promis că vor lua măsuri.

Cu același tool de mai sus a fost descoperit faptul că în jur de 25% din aplicațiile gratuite din Google Play sunt clone ale altor aplicații. Ce părere aveți despre Google Play acum, după acest studiu?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×