Big Brother e viu: Google adună meta data de pe telefoanele Android, inclusiv informaţii despre apeluri şi mesaje text

2.695 ori
<b>Big Brother e viu: Google adună meta data de pe telefoanele Android, inclusiv informaţii despre apeluri şi mesaje text</b>Securitatea datelor personale a constituit mereu un motiv de îngrijorare pentru utilizatori, fiecare dintre noi fiind rezervat cu privire la accesarea anumitor servicii online. Potrivit unui raport, chiar Google ar fi compania ce adună date despre

S-ar părea că Google adună ceva mai multe detalii despre utilizatorii de telefoane Android decât ne aşteptam, conform unui nou raport cu privire la intimitatea utilizatorilor. Astfel, marele G ar fi implementat un fel de funcţie de supraveghere pe device-urile cu propriul OS, care adună date meta despre apeluri şi mesaje text.

Tot Google ar fi revizuit termenii de utilizare pentru terminalele sale şi Android, pentru a cadra cu această abordare. Ultima modificare a avut loc pe 28 iunie şi pe lângă menţiunile că e urmărit modul în care vizităm un site sau cum urmărim un clip pe YouTube, apare şi secţiunea Log Information. Acolo lucrurile se complică şi aflăm că Google va aduna date precum numărul de telefon, ora şi data apelurilor, durata lor, informaţii legate de SMS, tipuri de apeluri şi informaţii asociate.

Pentru a fi mai clar, Gogle pare a îşi revendica dreptul asupra logurilor cu informatii despre numărul tău de telefon, perioada apelurilor, cât durează ele şi traseul SMS-urilor. Site-ul german mobilsicher.de a testat acest lucru şi a descoperit că în timpul fiecărui apel Android încearcă să se conecteze la un server Google.

Astfel de meta data ajung la agenţiile guvernamentele, în cadrul programelor de supraveghere. Şi nu, nu există opţiunea de a debifa această funcţie. Big Brother e în acţiune se pare!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×