3G, HSPA+, EDGE, GPRS, HSUPA da, insă de ce nu GSM?

2.789 ori
<b>3G, HSPA+, EDGE, GPRS, HSUPA da, insă de ce nu GSM?</b>Simplu , pentru că tehnologia inventată în anii 80 și dezvoltată până în zilele noastre și-a cam atins capătul de linie. Stați! Nu vă impacientați, nu vă anunțăm ca se scoate din uz cea mai populară tehnologie mobilă. Vrem doar, să vă...

Simplu , pentru că tehnologia inventată în anii 80 și dezvoltată până în zilele noastre și-a cam atins capătul de linie. Stați! Nu vă impacientați, nu vă anunțăm ca se scoate din uz cea mai populară tehnologie mobilă. Vrem doar, să vă spunem în doar câteva rînduri de ce ar fi bine ca data viitoare când vă cumpărați un telefon, să va asigurați ca are 3G. Dual band (900-2100 mhz) de preferat.

în primul rând probabil ați observat calitatea tot mai proastă a convorbirilor în GSM. întreruperi scurte, deconectarea apelurilor, sunet "rarefiat" până la întrerupere, etc. Nu este vina operatorului și nici nu vă ascultă băieții cu ochii albaștri convorbirile. Pur și simplu tehnologia în sine nu mai poate suporta traficul și mobilitatea în continuă creștere a utilizatorilor ce cară după ei zeci de servicii pe un singur SIM.

Benzile în care funcționeză telefoanele GSM 800-900 mhz au frecvențe limitate iar aceste frecvențe au fost de acum remodelate pentru a permite transmisii internet de mare viteză UMTS900. Doar nu credeți că pentru standardul GSM au fost alocate alte frecvețe.

Nu. Spectrul a fost redimensionat, sau mai bine zis, vocea GSM a fost îngrămădită, renunțându-se la calitate și desigur cantitate. Alocarea bezilor, până de curând exclusiv GSM, serviciilor 3 G, a făcut ca internetul de mare viteză mobil, să ajungă oriunde în aria de acoperire a operatorului. Toate bune și frumoase, dar cu vocea cum rămâne ?

Vocea s-a mutat și pe 3 G încă din 2005 în România. Cei mai mulți credem că 3 G înseamnă apeluri video și internet. Greșit ! 3 G înseamnă internet, voce de calitate fără scurte întreruperi în momentul deplasării, apel video, streaming, SMS, MMS, USSD super rapid, și o disponibilitate a rețelei mult mai mare decât cea GSM, posibilitatea de a naviga pe internet în timpul convorbirilor și nu punerea sesiunii de date în așteptare ca în cazul GPRS-ului.

în plus pentru că realocarea frecvențelor în 3 G se face mai rapid și mai bine, șansele ca la orele de trafic mare să vă apară pe ecranul telefonului mesajul "Network Busy" sunt extrem de mici.

Oricum, deja se vorbește de LTE ca viitor standard telecom. însă cei care deja vorbesc despre el spun ca va fi rezervat exclusiv transmisiilor de date mobile. Când se vor iniția apeluri de voce, terminalul LTE va utiliza rețeaua 3G UMTS.

în orice caz, dezvoltarea și operarea vechiului standard GSM vor avea un punct final în viitorii ani, dacă nu din considerente tehnice, cu siguranță motivele vor fi financiare.

Prin urmare. Alegeți orice terminal 3G, viitorul aparține acestei tehnologii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×