Allview Soul X5 Pro este lansat oficial drept primul smartphone cu AI al brașovenilor; Aduce și recunoaștere facială 3D

1.808 ori
<b>Allview Soul X5 Pro este lansat oficial drept primul smartphone cu AI al brașovenilor; Aduce și recunoaștere facială 3D</b>După o serie de materiale teaser, iată că astăzi brașovenii de la Allview au anunțat lansarea primului smartphone din portofoliu ce beneficiază de un procesor cu tehnologie neurală. Avem de-a face cu un flagship, unul care pe deasupra oferă și

Astăzi pe data de 14 iunie devine oficial și Soul X5 Pro, primul flagship al brașovenilor de la Allview care se bucură de aportul unui procesor cu tehnologie neurală, adică AI. Veți descoperi totul despre noul dispozitiv pe seama rândurilor de mai jos, de la specificații, funcții extra și până la preț care drept să vă spun e mult mai mic decât suma la care mă așteptam. Iată ce aduce Soul X5 Pro:

Design

La capitolul look putem spune că noul telefon Allview adoptă trăsături moderne pe care le-am tot văzut în acest an pe numeroase telefoane, de la un ecran cu decupaj în partea de sus și până la carcasa unibody cu ramă metalică și spate din sticlă glossy.

Allview Soul X5 Pro

Avem parte de o cameră duală în partea din spate care amintește de iPhone X ca și amplasare, iar din punct de vedere al dimensiunilor, telefonul măsoară doar 7.85 mm în grosime și cântărește 210 grame. Telefonul este disponibil doar pe negru.

Display

Un mare punct de atracție în cazul de față este și display-ul, o unitate de 6.2 inch în diagonală ce oferă tehnologie IPS LCD și un aspect al imaginii de tip 19:9. Rezoluția este FHD+ de 2246 x 1080 pixeli și avem parte și de protecție Gorilla Glass 3. Deși este integrat un decupaj în partea de sus a ecranului veți afla din următoarele rânduri că în cazul de față totul are un rol bine definit și că telefonul nu doar urmează un trend.

Hardware + AI

Sub capotă acest telefon ne rezervă un procesor octa-core MediaTek Helio P60, unitate cu 4 nuclee Cortex-A73 tactate la o frecvență de 2.0 GHz și alte 4 nuclee Cortex-A53 de 2.0 GHz. Aflați că procesorul de față este dezvoltat pe seama procesului de 12 nm și că în comparație cu generațiile anterioare MediaTek, avem parte de o creștere de performanță de 70%.

Allview Soul X5 Pro

Un detaliu foarte important de menționat aici este că cipset-ul Helio P60 oferă și o unitate de procesare neurală numită NeuroPilot care se află la baza capacităților de inteligență artificială. Prin utilizarea Android Neural Networks API și a unității de procesare multi-core Mobile-APU, noul cipset oferă suport pentru recunoaștere facială, identificare de obiecte, scene fotografice și realitate augumentată.

De asemenea, mai avem parte aici și de soluția grafică Mali-G72MP3, de 4 GB RAM și de 32 GB spațiu de stocare flash cu suport pentru adăugarea unui card microSD de până la 256 GB. 

Cameră foto

Implementarea funcțiilor AI s-a făcut și la nivel de cameră foto, acolo unde smartphone-ul Allview Soul X5 Pro ne oferă un modul dual cu senzor principal de 16 megapixeli (autofocus, deschidere f/2.0) și senzor secundar de 5 megapixeli. Se aduce aici funcția Bokeh prin care subiectul din fotografie va fi scos în evidență în vreme ce background-ul va fi blurat.

Allview Soul X5 Pro

Datorită AI-ul, camera poate recunoaște scenele fotografiate și aplica setări automat pentru cel mai bun rezultat, iar la pachet avem și modul PRO. Camera duală este capabilă de filmare slow-motion și aflați că senzorul selfie de 16 megapixeli cu deschidere f/2.0 este ideal chiar și pentru fotografiile de grup. Bonus, vom putea realiza fotografii cu efect bokeh chiar și cu această cameră selfie singulară!

Autentificare facială 3D + scanner amprente

Avantajul dat de către noul procesor Helio P60 este și acela al suportului pentru tehnologia de recunoaștere facială, telefonul chiar oferind un modul special pentru un sistem similar cu ce am întâlnit pe iPhone X și recent pe Xiaomi Mi 8. Tehnologia se numește Deep Face ID și este bazată pe algoritmi de Inteligență Artificială, detectarea fiind la fel de precisă indiferent de condiții.

Allview Soul X5 Pro

Se oferă același rezultat și în lumină puternică, în întuneric și chiar în cazul utilizatorilor ce poartă ochelari. Sistemul include senzori IR meniți să contureze o hartă 3D detaliată a feței utilizatorului, astfel că deblocarea prin fotografii, măști, ecrane digitale va fi imposibilă, la fel și în situația în care ochii sunt închiși. Pentru cei care nu pot renunța la metoda clasică de autentificare, există și un scanner de amprente!

Baterie, UI și AVI

La interiorul lui Allview Soul X5 Pro se află o baterie de 3000 mAh cu suport pentru tehnologia de încărcare wireless, unitate ce beneficiază și de noul System Manager care reduce consumul de energie cu peste 20% și ajută la optimizarea traficului de date, respectiv a resurselor de memorie. Primim și port USB Type-C aici, jack audio 3.5 mm și un amplificator audio clasa D cu convertor DC/DC integrat cu putere de ieșire de până la 5W.

Există aici și o incintă acustică dedicată special proiectată pentru a reda întreg spectrul de frecvențe audio, dar și tehnologia DTS pentru audiții perfecte. UI-ul include acum și gesturi swipe pentru navigare și asistentul vocal AVI în limba română se află la posturi.

Preț și disponibilitate

Noul flagship al brașovenilor de la Allview este disponibil de astăzi la precomandă pentru suma de numai 1.499 lei, cu mențiunea că persoanele ce îl vor comanda în perioada 14 - 29 iunie vor primi cadou și o boxă inteligentă Allview V-Bass cu asistentul virtual Amazon Alexa la bord. Rămâneți pe aproape pentru că urmează și unboxing mai curând decât vă așteptați!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×