Am testat un iPhone! Rezultatul? Mobilissimo.ro afisat excelent!

3.817 ori
<b>Am testat un iPhone! Rezultatul? Mobilissimo.ro afisat excelent!</b>Probabil ati aflat despre scandalul iscat in jurul aparitiei primelor iPhone-uri in Romania, puse in vanzare de catre firma clujeana Arobs. Aceasta initiativa criticata de catre companiile rivale este de admirat, avand in vedere faptul ca ne-a dat ocazia...

Probabil ati aflat despre scandalul iscat in jurul aparitiei primelor iPhone-uri in Romania, puse in vanzare de catre firma clujeana Arobs. Aceasta initiativa criticata de catre companiile rivale este de admirat, avand in vedere faptul ca ne-a dat ocazia sa testam telefonul anului 2007. Compania Arobs a pus la dispozitia presei si vizitatorilor primul iPhone din Romania in cadrul SIAB 2007, la standul 2312, Hala 2.

Cu un nod in gat, de emotie am purces la a testa ceea ce Steve Jobs laudase un an intreg si motivul isteriei americanilor in ultimele luni. De la prima atingere iPhone s-a dovedit a fi un terminal special. Interfata touchscreen te cucereste instantaneu, dar va previn ca tastele virtuale va pot frustra, cel putin pana va obisnuiti cu aceasta metoda de control. De mentionat este faptul ca touchscreenul lui iPhone detecteaza caldura degetelor umane si nu este compatibil cu stylusurile. Arobs importa terminale iPhone deja deblocate, un mare atuu fata de versiunea oficiala si ale sale limitari frustrante.

Primul impuls a fost sa verific cum se vede Mobilissimo.ro pe ecranul unui iPhone... Accesand hot-spotul oferit de SIAB si folosind conexiunea Wi-Fi locala, am putut observa browserul Safari in actiune, iar pagina s-a incarcat destul de repede. Pagina este afisata complet si suporta functia zoom cu ajutorul a doua degete plasate pe touchscreen (degetul mare si indexul). Apropiind degetele veti face zoom in, iar departandu-le zoom out. Site-ul s-a incarcat complet, fiind afisate toate reclamele si continuturile care ar fi necesitat pluginuri intr-un browser proaspat instalat.

Display-ul de 3.5 inch si-a facut treaba de minune, in special in cazul clipurilor YouTube, oferind o experienta widescreen deosebita, declansata prin simpla intoarcere a telefonului in pozitie orizontala. La capitolul mail iPhone sta foarte bine suportand clasicele Gmail, Yahoo Mail sau AOL. Am putut verifica o serie de cotatii la bursa, folosind si Google Maps pentru a afla ruta ideala catre cel mai apropiat restaurant. Atasamentele mailurilor se pot descarca fara probleme, iar modul iPod va ofera playback audio de calitate si o claritate unica, iPod-style.

Evident, telefonul produs de Apple nu este perfect, singura dezamagire fiind faptul ca nu putem da zoom in timp ce fotografiem. Mi s-a parut incredibil faptul ca nu exista aproape deloc lag, in timpul fotografierii si stabilizarii imaginii. De asemenea aplicatia Notes s-a dovedit extrem de utila si de usor de folosit, textele fiind mai usor de compus ca niciodata, datorita tastaturii virtuale cu care deja ma obisnuisem.

Va reamintim ca Arobs ofera terminale iPhone la pretul de 599 euro (plus TVA), varianta de 8GB. Produsul va fi livrat in 24 de ore si deja exista sute de comenzi ale acestui super-telefon.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×