AMD pregateste un rival pentru Intel Atom - Bobcat

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.113 ori
<b>AMD pregateste un rival pentru Intel Atom - Bobcat</b>AMD este gata sa lanseze un procesor in 64 de biti pe care il anuntase cu ceva timp in urma sub numele de Bobcat si se doreste a fi rivalul lui Intel Atom. Specificatiile lui Bobcat sunt o surpriza placuta, fie ca vorbim despre viteza de 1 GHz, cache L1...

AMD este gata sa lanseze un procesor in 64 de biti pe care il anuntase cu ceva timp in urma sub numele de Bobcat si se doreste a fi rivalul lui Intel Atom.

Specificatiile lui Bobcat sunt o surpriza placuta, fie ca vorbim despre viteza de 1 GHz, cache L1 de 128 KB, cache L2 de 256 KB, 800 MHz HyperTransport si un consum de 8 W. De asemenea, noul procesor va sosi cu un memory controller on-board care va suporta 2 chipuri DDR 2 de 400 MHz si toate acestea cuprinse intr-un "ambalaj" de 821 pini si 27 mm patrati.

Avand in vedere faptul ca stocurile de procesoare Intel Atom s-au imputinat vizibil, iar producatorii de UMPC-uri cauta o alta varianta, succesul lui Bobcat este relativ asigurat. Si VIA pregateste un chip similar, astfel ca produsul celor de la Intel va avea o concurenta serioasa in viitorul apropiat, iar terminalele portabile vor deveni tot mai performante.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×