AMD pregateste un rival pentru Intel Atom - Bobcat

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.188 ori
<b>AMD pregateste un rival pentru Intel Atom - Bobcat</b>AMD este gata sa lanseze un procesor in 64 de biti pe care il anuntase cu ceva timp in urma sub numele de Bobcat si se doreste a fi rivalul lui Intel Atom. Specificatiile lui Bobcat sunt o surpriza placuta, fie ca vorbim despre viteza de 1 GHz, cache L1...

AMD este gata sa lanseze un procesor in 64 de biti pe care il anuntase cu ceva timp in urma sub numele de Bobcat si se doreste a fi rivalul lui Intel Atom.

Specificatiile lui Bobcat sunt o surpriza placuta, fie ca vorbim despre viteza de 1 GHz, cache L1 de 128 KB, cache L2 de 256 KB, 800 MHz HyperTransport si un consum de 8 W. De asemenea, noul procesor va sosi cu un memory controller on-board care va suporta 2 chipuri DDR 2 de 400 MHz si toate acestea cuprinse intr-un "ambalaj" de 821 pini si 27 mm patrati.

Avand in vedere faptul ca stocurile de procesoare Intel Atom s-au imputinat vizibil, iar producatorii de UMPC-uri cauta o alta varianta, succesul lui Bobcat este relativ asigurat. Si VIA pregateste un chip similar, astfel ca produsul celor de la Intel va avea o concurenta serioasa in viitorul apropiat, iar terminalele portabile vor deveni tot mai performante.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×