Analiză a abonamentelor cu internet 3G pe telefon: Cosmote, RCS & RDS, Orange și Vodafone

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Operatori 6.226 ori
<b>Analiză a abonamentelor cu internet 3G pe telefon: Cosmote, RCS & RDS, Orange și Vodafone</b>Dacă ai achiziționat un smartphone nu te vei putea bucura de facilitățile oferite de el în totalitate până nu-i oferi și internet via 3G. Un telefon inteligent oferă portabilitate - să rezolvi diverse sarcini chiar dacă nu ești la birou în...

Dacă ai achiziționat un smartphone nu te vei putea bucura de facilitățile oferite de el în totalitate până nu-i oferi și internet via 3G. Un telefon inteligent oferă portabilitate - să rezolvi diverse sarcini chiar dacă nu ești la birou în fața laptopului sau a desktop pc-ului.

Am ales câteva abonamente de tip smartphone existente la companiile ce dețin licență 3G pe teritoriul României. Vorbeam astăzi cu un angajat RCS&RDS și nu știa că la Oradea sunt două magazine care vând și telefoane inteligente de volum: Samsung Galaxy S Plus, Samsung Galaxy SL, etc.

Informațiile le-am cules de pe site-urile oficiale și erau valabile în data de 13 aprilie 2012. Am luat oferta cu minim 1 GB trafic de internet inclus. Eu am 500 MB pe lună, dar mi se pare puțin. Cu 1 GB / lună aș zice că poți face sesiuni de browsing de pe smartphone fără problemă. Nu recomand să vizionați filme via 3G sau să accesați YouTube la greu. 1 GB s-ar putea să dispară și într-o singură zi. Majoritatea folosim netul via 3G pentru socializare via facebook, twitter, accesare internet ocazional, mail, messenger.

Observați și ce prețuri sunt practicate. Trebuie să ofer și câteva informații suplimentare. La RCS & RDS puteți utiliza serviciul Digi Net Mobil prin care primiți o cartelă SIM ce funcționează pe orice telefon cu 3G încorporat, numai să nu fie blocat în vreo rețea anume. Cosmote are abonamente dedicate: Smart L, Smart XL care costă 37.20 euro pe lună și oferă 1.5 GB trafic internet, Smart XXL cu 55.80 euro pe lună și 2.5 GB trafic internet. L-am ales pe cel mai ieftin, mi se pare că tot îi scump.

Operator telefonieCosmoteRCS & RDSOrangeVodafone
Denumire abonament / extraopțiuneCosmote Smart LDigi Net MobilNet RunInternet pe mobil 1 GB
Minute și mesaje în rețea1500 minute și 1000 de mesajeNelimitat în rețeaua Digi fixă și mobilă--
Minute și mesaje naționale200 de minute, fără mesaje incluse1.24 eurocenți / minutpentru rețele fixe naționale, 3.72 eurocenți / minut pentru rețele mobile naționale--
Alte beneficii200 de MMS în rețea, 1000 de minute în Romtelecom---
Trafic internet inclus1 GBNelimitat1 GB1 GB
Cost lunar28.52 euro - 125 leiGratuit cu abonam. de internet Fiberlink 1 și 2, de cablu - Cablelink 1 și 2 sau costă 10 lei / lună8 euro - 44 lei*12 euro la abonament pe 24 luni și 9 euro la abonament pe 12 luni - 53 lei sau 40 lei*

*Se adaugă prețul unui abonament lunar. Cel mai mic abonament în privința costurilor generate lunar la Orange este de 5 euro și oferă 300 de minute și mesaje în rețea cât și 30 de minute naționale. La Vodafone cel mai mic abonament ca preț este Mega 6 cu 50 de sms-uri și minute naționale, 500 de mesaje și minute în rețea și se adaugă 15 MB trafic internet 3G.

La Cosmote pentru abonamentul Smart L poți achiziționa și telefoane la un preț mai bun, dar și abonamentul costă aproape 30 de euro pe lună. Nu-i deloc puțin. Mai se poate opta pentru Cosmote L: 60 de minute naționale și internaționale, 1500 de minute și 1500 de mesaje în rețea, 100 de MMS-uri în rețea, 1 GB trafic de date, 100 de minute de apeluri video. Orange aduce Net Run cu 1 GB la 8 euro pe lună. Mi se pare a fi destul de ok. Totuși la ei în rețea mai este și My Smartphone 15 care la 15 euro oferă un pachet identic: 1 GB și 100 de mesaje naționale, 100 MMS-uri naționale.

Cea mai bună ofertă vine clar de la RCS & RDS. Nu știu ce acoperire oferă. Dacă ar fi să iau strict din perspectiva condițiilor de abonament pentru internet 3G sunt pe primul loc. Mai greu la ei cu minutele și mesajele în rețea. Depinde și de cei din jurul tău dacă sunt în RCS&RDS sau în afara rețelei.

Tu ce oferă de internet mobil utilizezi?

Credit foto

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×